DECRET 305/2016, de 18 d'octubre, de la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes i de la Comissió Tècnica Interdepartamental de la Igualtat Efectiva de Dones i Homes.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

El Decret 25/1987, del 29 de gener, va crear la Comissió Interdepartamental de Promoció de la Dona, d'acord amb l'article 9.27 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya de 1979 i atenint-se a la Resolució 81/II del Parlament de Catalunya, sobre la Promoció de la Dona. Aquesta Comissió va néixer amb l'objectiu de promoure la igualtat de drets i la no-discriminació entre dones i homes, i la participació equitativa de les dones en la vida social, cultural, econòmica i política.

Posteriorment, diversos decrets van modificar l'organització i la nomenclatura d'aquesta Comissió, que va passar a denominar-se Comissió Interdepartamental per a la Igualtat d'Oportunitats per a les Dones i va quedar integrada dins l'estructura de l'Institut Català de les Dones, organisme autònom de caràcter administratiu creat per la Llei 11/1989, de 10 de juliol.

La Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes, ha modificat la Llei 11/1989, del 10 de juliol, de creació de l'Institut Català de la Dona. Entre les modificacions que introdueix, es canvia la denominació de la Comissió Interdepartamental, que ara passa a dir-se Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes i s'amplien les seves funcions. Així mateix, s'estableix que el Govern ha de constituir per decret una Comissió Tècnica Interdepartamental per la Igualtat Efectiva de Dones i Homes, que s'ha d'integrar en l'anterior, a la qual ha de donar suport tècnic i operatiu en la coordinació de les polítiques d'igualtat de gènere dels departaments de l'Administració de la Generalitat i de la resta d'institucions amb què es relaciona.

La pràctica de treball transversal de gènere requereix treball col·laboratiu i horitzontal a través de mecanismes de coordinació en el disseny, l'execució, el seguiment i l'avaluació de les polítiques públiques que implementa cada departament per tal d'enfortir i donar visibilitat a les polítiques de gènere.

D'altra banda, amb la voluntat de contribuir a una major simplicitat de les normes, disminuir la dispersió normativa i facilitar el coneixement del dret aplicable, s'incorpora en un sol text normatiu la regulació de la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes i la regulació de la Comissió Tècnica Interdepartamental de la Igualtat Efectiva de Dones i Homes. La nova regulació de la Comissió Interdepartamental comporta derogar parcialment el Decret 92/1998, de 31 de març, pel qual es modifica l'estructura orgànica de l'Institut Català de les Dones, així com diversos decrets relatius a la composició i funcionament de la Comissió.

De conformitat amb el que estableix l'article 51 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

A proposta de la consellera de la Presidència i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol I

Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes

Article 1

Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes

1.1 D'acord amb el que estableix l'article 4 de la Llei 11/1989, del 10 de juliol, de creació de l'Institut Català de la Dona, la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes (en endavant, la Comissió), és un òrgan col·legiat de l'Institut Català de les Dones, de durada indefinida, amb la composició, les funcions i el règim jurídic que es preveuen en aquest Decret.

1.2 La Comissió té per objecte coordinar les actuacions en matèria de polítiques d'igualtat de gènere a l'Administració de la Generalitat.

Article 2

Funcions

D'acord amb el que estableix l'article 4 bis de la Llei 11/1989, de 10 de juliol, les funcions de la Comissió són les següents:

  1. Coordinar l'actuació dels departaments de l'Administració de la Generalitat en matèria de polítiques d'igualtat de gènere.

  2. Establir criteris i marcar pautes per a la intervenció operativa en aquesta matèria d'acord amb la Llei 11/1989, de 10 de juliol, de creació de l'Institut Català de les Dones.

  3. Establir anualment les prioritats del Govern en polítiques d'igualtat de gènere.

  4. Impulsar i coordinar els programes operatius sectorials.

  5. Aprovar l'informe anual d'execució de la transversalitat de la perspectiva de gènere a l'Administració de la Generalitat.

  6. Proposar al Govern per a la seva aprovació, mitjançant el conseller o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR