DECRET 43/2019, de 25 de febrer, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyDecret

El Decret 1/2018, de 19 de maig, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, ha modificat l'àmbit competencial de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat així com la denominació, en alguns casos.

El Decret 8/2018, de 2 de juny, pel qual es crea l'Oficina del Vicepresident/a del Govern, en determina les funcions i també les unitats que en depenen.

El Decret 28/2018, de 7 de juny, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda adapta l'estructura del Departament a les necessitats derivades del nou àmbit competencial.

Atès que l'estructura departamental i les funcions de les unitats que la componen estan recollides en diversos decrets d'estructura, en concret el Decret 40/2017, de 2 de maig, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, modificat pel Decret 110/2017, de 18 de juliol; el Decret 45/2016, de 19 de gener, d'estructuració del Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència; i el Decret 266/2016, de 5 de juliol, de reestructuració del Departament de la Presidència, es considera necessari, per tal de garantir una major seguretat jurídica, compilar en un nou text l'estructura departamental, al mateix temps que s'incorporen els canvis d'estructura i de funcions indispensables per garantir el desenvolupament adequat de les competències departamentals.

En concret, s'adequa la relació de l'Autoritat Catalana de la Competència, de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre i de Fira 2000, SA amb el Departament. Per reforçar les competències de la Direcció de Serveis, s'actualitza la denominació i funcions de la Sub-direcció General de Recursos Humans i Règim Interior, la Sub-direcció General de Coordinació Territorial i Projectes Integrals i el Servei de Règim Interior, Atenció a la Ciutadania i Polítiques Sostenibles. També, dins la Direcció de Serveis, canvia l'adscripció del Servei d'Organització i l'Àrea d'Administració Digital, que passen al Gabinet Tècnic de la Secretaria General, i es crea el Servei de Prevenció de Riscos Laborals. A la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya es creen l'Àrea d'Implementació de les Tècniques de Gestió d'Immobles i Serveis Vinculats i l'Àrea d'Estudis de Gestió Immobiliària. La funció d'anàlisi macroeconòmica s'assigna a la Secretaria d'Economia, que canvia la seva denominació. També es crea la Intervenció Adjunta per al Control de les Entintats Sanitàries, que depèn de la Direcció General de la Intervenció. Pel que fa a la supressió d'unitats, se suprimeixen la Sub-direcció General d'Anàlisi Econòmica i la Intervenció Adjunta per al Control del Sector Sanitari. Finalment, s'actualitza la denominació i funcions de diverses unitats departamentals, entre altres, la de l'Oficina de Drets Civils i Polítics, per ajustar-les a la nova realitat competencial.

Amb la voluntat de contribuir a una major transparència i simplicitat de les normes i disminuir la dispersió normativa existent, aquest text normatiu deroga el Decret 40/2017, de 2 de maig, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, excepte l'article 21 bis introduït pel Decret 110/2017, de 18 de juliol, pel qual es modifica el Decret 40/2017, de 2 de maig, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda. Així mateix, es deroga el Decret 8/2018, de 2 de juny, pel qual es crea l'Oficina del Vicepresident/a del Govern, en determina les funcions i també les unitats que en depenen, el Decret 28/2018, de 7 de juny, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda i, parcialment, el Decret 45/2016, de 19 de gener, d'estructuració del Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, i el Decret 266/2016, de 5 de juliol, de reestructuració del Departament de la Presidència.

Així mateix, tenint en compte que el 25 de maig de 2018 es va iniciar l'aplicació del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE, a partir del qual desapareix l'obligació de regular els tractaments de protecció de dades personals mitjançant una norma de caràcter general, es deroguen totes les disposicions de caràcter general reguladores de fitxers de dades de caràcter personal del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda que hagin adoptat la forma de decret o ordre. Amb l'objectiu de garantir que la ciutadania disposi de la informació permanentment actualitzada dels tractaments de dades de caràcter personal dels quals és responsable el Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, aquesta informació es publicarà a la pàgina web del Departament.

Per tot això, de conformitat amb l'article 23.4 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya;

A proposta del vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Estructura del Departament

1.1 El Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, sota la direcció del vicepresident o vicepresidenta, s'estructura en:

  1. La Secretaria General.

  2. La Secretaria d'Economia.

  3. La Secretaria d'Hisenda.

  4. La Secretaria de Difusió i Atenció Ciutadana.

  5. La Intervenció General.

  6. L'Oficina de Drets Civils i Polítics.

  7. Les delegacions territorials del Govern.

    1.2 S'adscriuen al Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda:

  8. Mitjançant la Secretaria General, l'empresa Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU i Fira 2000, SA.

  9. Mitjançant la Secretaria d'Economia, l'Institut d'Estadística de Catalunya.

  10. Mitjançant la Secretaria d'Hisenda, l'Agència Tributària de Catalunya i l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat de Catalunya.

  11. Mitjançant la Direcció General de Contractació Pública, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic.

  12. Mitjançant la Direcció General de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre.

    1.3 Es relacionen amb el Govern de la Generalitat de Catalunya a través del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, mitjançant la Secretaria General, l'Institut Català de Finances i l'Autoritat Catalana de la Competència.

    1.4 El Consell de Direcció assisteix la persona titular del Departament en les funcions de coordinació general i en l'elaboració de la seva política, i en fa el seguiment de l'execució. Està integrat per la persona titular del Departament, que el presideix; pels titulars de les unitats directives amb nivell orgànic de secretaria general; per la persona titular de l'Oficina del Vicepresident/a i per altres membres que la persona titular del Departament designi. A més, hi poden assistir, d'acord amb el que determini la presidència del Consell, els titulars de la resta d'unitats directives del Departament i ens que en depenen.

Article 2

Oficina del Vicepresident/a del Govern

2.1 L'Oficina del Vicepresident/a del Govern depèn de la persona titular del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda.

2.2 L'Oficina del Vicepresident/a té les funcions següents:

  1. Facilitar l'assistència al vicepresident o vicepresidenta del Govern.

  2. Coordinar i dirigir el seguiment i la preparació de la informació per donar resposta a les iniciatives del Parlament de Catalunya en relació amb el Departament.

  3. Totes les de naturalesa anàloga que li encarreguin o que li atribueixi la normativa vigent.

    2.3 De l'Oficina del Vicepresident/a en depenen:

  4. El Gabinet de Relacions Externes i Protocol.

  5. El Gabinet de Comunicació.

  6. La Secretaria del Vicepresident/a.

  7. El Gabinet de Relacions Institucionals.

    2.3.1 El Gabinet de Relacions Externes i Protocol té les funcions següents:

  8. Organitzar i programar les relacions externes i els actes públics del vicepresident o vicepresidenta, en el vessant de relacions públiques i de protocol.

  9. Totes les de naturalesa anàloga que li encarreguin o que li atribueixi la normativa vigent.

    2.3.2 El Gabinet de Comunicació té les funcions següents:

  10. Dirigir la política de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR