DECRET 286/2001, de 6 de novembre, de creació del Consell Interacadèmic de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyDecret

DECRET

286/2001, de 6 de novembre, de creació del Consell Interacadèmic de Catalunya.

L'article 9 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya sobre les acadèmies que tinguin la seva seu central a Catalunya, competència que va ser assumida mitjançant el Decret 120/1987, de 9 d'abril.

Les acadèmies són corporacions científiques i culturals de dret públic que tenen com a finalitat contribuir al coneixement i al progrés de la ciència i de la cultura i a la investigació en el camp de qualsevol ciència o art i actuen com a assessores dels organismes públics a Catalunya en les matèries pròpies de la seva finalitat respectiva.

L'article 6 del Decret 120/1987 atribueix també a la Generalitat la capacitat de coordinar les acadèmies. Per aquesta raó, la necessària coordinació de l'activitat acadèmica a Catalunya és assumida per aquest Decret amb ple respecte a l'autonomia de les acadèmies. En aquest sentit, per tal d'aconseguir una coordinació àgil i eficaç que unifiqui esforços i eviti disfuncions dins la diversitat acadèmica, aquest Decret crea el Consell Interacadèmic de Catalunya.

El Consell Interacadèmic de Catalunya es configura, doncs, com un element de coordinació de les acadèmies i com un àmbit de reflexió compartida de participació i de debat dels estaments acadèmics en la definició i en l'aplicació d'un model acadèmic a Catalunya amb personalitat pròpia i amb vocació de servei al país.

Per aconseguir d'una manera eficaç els seus objectius, el Consell Interacadèmic de Catalunya s'organitza amb la participació de la Generalitat i de les acadèmies que tenen la seu central a Catalunya i es configura com a canal de col·laboració mútua.

A proposta del conseller de Justícia, d'acord amb el Dictamen emès per la Comissió Jurídica Assessora i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació i naturalesa jurídica

Es crea el Consell Interacadèmic de Catalunya com a òrgan de consulta i d'assessorament del Govern de la Generalitat en allò que fa referència a les qüestions relatives a les acadèmies de Catalunya i com a instrument per mitjà del qual es fa, sota el principi del respecte a l'autonomia de les acadèmies, la coordinació d'aquestes corporacions de dret públic catalanes.

Article 2

Funcions

Són funcions del Consell Interacadèmic de Catalunya:

  1. Facilitar l'intercanvi d'informació i les consultes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR