DECRET 73/2019, de 26 de març, de convocatòria d'eleccions al Consell General d'Aran de 2019.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
Rango de LeyDecret

L'article 26.1 de la Llei 1/2015, del 5 de febrer, del règim especial d'Aran, estableix que el Consell General d'Aran és la institució representativa, de govern i d'administració d'Aran, i és elegit per sufragi universal, igual, lliure, directe i secret.

D'acord amb el que disposa l'apartat 1 de l'article 38 de la Llei 1/2015, del 5 de febrer, del règim especial d'Aran, i l'apartat 3 de l'article 42 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, les eleccions al Consell General d'Aran han d'ésser convocades pel Govern de la Generalitat i s'han de dur a terme el mateix dia de la celebració de les eleccions municipals.

En conseqüència, i en ús de l'habilitació legal esmentada, cal convocar eleccions al Consell General d'Aran.

Per tot això, a proposta del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Convocatòria

Es convoquen les eleccions al Consell General d'Aran, que tindran lloc el dia 26 de maig de 2019, el mateix dia que les eleccions municipals.

Article 2

Membres del Consell General d'Aran

2.1 D'acord amb el que estableixen els articles 4 i 26.3 de la Llei 1/2015, del 5 de febrer, del règim especial d'Aran, el territori d'Aran es divideix en sis circumscripcions, que corresponen als seus terçons històrics. El nombre de consellers o conselleres que s'han d'elegir en cada terçó és el següent:

Pujòlo: dos membres.

Arties e Garòs: dos membres.

Castièro: quatre membres.

Marcatosa: un membre.

Lairissa: un membre.

Quate Lòcs: tres membres.

2.2 L'elecció dels consellers generals s'ha de fer d'acord amb el que disposa la legislació electoral, entre les candidatures que al terçó corresponent hagin aconseguit més d'un cinc per cent del total de vots vàlidament emesos, i en aplicació del sistema d'Hondt.

Article 3

Terminis

Els terminis que regeixen aquest procés electoral són els fixats per a les eleccions locals, que tenen lloc simultàniament.

Article 4

Constitució del Consell General

El Consell General d'Aran es constitueix en sessió pública a la seva seu el primer dia laborable després dels quinze dies naturals següents a l'endemà de l'acte de proclamació dels seus membres electes.

Disposició addicional única

Les eleccions que es convoquen mitjançant aquest decret es regeixen per la Llei 1/2015, del 5 de febrer, del règim especial d'Aran, pels preceptes que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR