DECRET 75/2019, de 26 de març, pel qual es regulen les subvencions i el control de la comptabilitat electoral en les eleccions al Consell General d'Aran de 2019.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
Rango de LeyDecret

La disposició final quarta de la Llei 1/2015, del 5 de febrer, del règim especial d'Aran, autoritza el Govern de la Generalitat perquè dicti les disposicions necessàries per al desplegament d'aquesta llei.

De conformitat amb el que disposen la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, la Llei 18/2010, del 7 de juny, de la Sindicatura de Comptes, i la Llei del règim especial d'Aran, i en ús de l'habilitació que conté la disposició final quarta de la Llei del règim especial d'Aran, és procedent regular les subvencions i el control de la comptabilitat electoral en les eleccions al Consell General d'Aran de 2019.

En virtut d'això, a proposta del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Determinació de les subvencions

1.1 L'Administració de la Generalitat subvencionarà les despeses ocasionades als partits polítics, federacions, coalicions o agrupacions d'electors amb motiu de les eleccions al Consell General d'Aran de 2019, amb càrrec a la partida D/482001000/1320/0000 del pressupost del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència per al 2019, d'acord amb les regles següents:

  1. 291,84 euros per cada conseller o consellera electe.

  2. 0,58 euros per vot aconseguit per cada formació política en les circumscripcions electorals on com a mínim un membre hagi estat proclamat conseller o consellera.

  3. 0,23 euros per cada elector o electora d'una circumscripció electoral on la formació política hagi aconseguit un conseller o consellera electe, per les despeses originades per la tramesa directa i personal als electors dels sobres i les paperetes electorals, o de propaganda i publicitat electoral, sempre que la formació política hagi presentat llistes en totes les circumscripcions del territori d'Aran.

1.2 Cap partit polític, federació, coalició o agrupació d'electors no pot superar en aquestes eleccions, per a despeses electorals, el límit que resulti de multiplicar per 0,22 euros el nombre d'habitants de la població de dret de les circumscripcions electorals on presentin candidatures. La quantitat resultant de l'operació anterior pot incrementar-se a raó de 1.702,59 euros per cada circumscripció on les formacions polítiques presentin candidatures.

1.3 La quantitat subvencionada a què fa referència l'apartat 1.1.c) no s'inclou dins aquest límit. No obstant això, s'ha de justificar la realització efectiva de l'activitat per a la qual s'atorga la subvenció.

1.4 En cap cas la subvenció corresponent a cada formació política no pot ultrapassar la xifra de despeses electorals declarades justificades per la Sindicatura de Comptes en l'exercici de la seva funció fiscalitzadora.

1.5 Atesa la coincidència d'eleccions, els partits polítics, federacions, coalicions o agrupacions d'electors concurrents no podran superar el límit establert en l'article 131.2 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, per a la realització de despeses electorals complementàries.

Article 2

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR