DECRET 77/2019, de 26 de març, pel qual es convoquen eleccions a la presidència de les entitats municipals descentralitzades de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
Rango de LeyDecret

L'article 199.1 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, estableix que el règim electoral de les entitats locals d'àmbit territorial inferior al municipi és el que estableixin les lleis de les comunitats autònomes que les institueixin o reconeguin.

El títol V del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, regula les entitats municipals descentralitzades. L'article 81 n'estableix els òrgans de govern, entre els quals la presidència, que és elegida directament pels veïns i veïnes de l'entitat.

L'article 42.3 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, fixa la celebració d'eleccions locals el quart diumenge de maig de l'any que correspongui.

En conseqüència, és procedent convocar eleccions a les entitats municipals descentralitzades que consten inscrites amb aquest caràcter en el Registre del sector públic local de Catalunya per celebrar-les el 26 de maig de 2019.

Per tot això, a proposta del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Convocatòria d'eleccions

Es convoquen eleccions a la presidència de les entitats municipals descentralitzades, que tindran lloc el dia 26 de maig de 2019, el mateix dia que les eleccions municipals.

Article 2

Presidència de l'entitat municipal descentralitzada

El president o la presidenta de l'entitat municipal descentralitzada és elegit/da directament pels veïns i veïnes de l'entitat pel sistema majoritari mitjançant la presentació de candidatures pels diferents partits, federacions, coalicions o agrupacions d'electors. Cada candidatura a la presidència ha d'incloure un candidat o candidata suplent.

Article 3

Nombre i designació de membres de la junta de veïns

3.1 El nombre de vocals a escollir en cadascuna de les juntes de veïns, calculat d'acord amb l'article 81 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, es detalla en l'annex d'aquest decret.

3.2 La designació de vocals es fa de conformitat amb els resultats de les eleccions per l'ajuntament corresponent en la secció o seccions constitutives de l'entitat municipal descentralitzada.

3.3 La junta electoral de zona ha de determinar, d'acord amb el que disposa la legislació electoral, el nombre de vocals que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR