DECRET 138/2008, de 8 de juliol, d'indemnitzacions per raó del servei.

Fecha de Entrada en Vigor10 de Agosto de 2008
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

138/2008, de 8 de juliol, d'indemnitzacions per raó del servei.

Aquest Decret regula la determinació, l'acreditació i el pagament de les diferents indemnitzacions per raó del servei a la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta nova regulació s'ha tractat de donar resposta actualitzada a les noves necessitats generades d'ençà de l'aprovació de la normativa vigent en aquesta matèria fins al moment present, és a dir, el Decret 337/1988, de 17 d'octubre, de regulació i actualització d'indemnitzacions per raó de serveis a la Generalitat de Catalunya.

També ha estat necessari millorar tècnicament la normativa reguladora esmentada per tal de donar una resposta més correcta a les diferents incidències generades en la interpretació de la norma vigent, tot recollint conceptes indemnitzables no previstos amb anterioritat i tractant d'afavorir, per raons d'economia procedimental, l'eficiència i l'eficàcia en la gestió i tramitació administrativa. En aquest ordre de coses, es pretén corregir les disfuncionalitats que la pràctica havia posat de manifest en el si dels diferents centres gestors de l'Administració de la Generalitat i adaptar-se a les noves realitats amb la incorporació de les noves tecnologies a l'Administració de la Generalitat.

Igualment, amb la nova regulació es pretén complir les previsions que en matèria de dietes i quilometratge recull el III Acord general de condicions de treball del personal de l'àmbit d'aplicació de la Mesa General de Negociació de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Per tot això, de conformitat amb el que estableixen els articles 61 i següents de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Governació i Administracions Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol I

Principis generals i àmbit d'aplicació

Article 1

Principis generals

Són objecte d'indemnització, d'acord amb les condicions i els límits que estableix aquest Decret, els supòsits següents:

  1. Les comissions de servei fora de la localitat del lloc de treball habitual amb dret a indemnització que preveu el capítol II d'aquest Decret.

  2. Les comissions de servei dins la localitat del lloc de treball habitual amb dret a indemnització que preveu el capítol III.

  3. Els trasllats de residència que preveu el capítol IV.

  4. Les assistències que preveu el capítol V que s'acreditin per:

d.1) La participació en tribunals d'oposicions i concursos encarregats de la selecció de personal, o en la pràctica de proves d'aptitud que s'hagin de superar per a l'exercici de professions o per a la realització d'activitats.

d.2) La col·laboració amb caràcter no permanent ni habitual en cursos i altres activitats de formació i perfeccionament del personal organitzades per l'Administració de la Generalitat, així com per la col·laboració en publicacions i altres mitjans de difusió d'informació de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

Àmbit d'aplicació

2.1 Aquest Decret és d'aplicació al personal que presta serveis a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, integrat en els seus departaments, entitats autònomes de caràcter administratiu, comercial i financer, entitats de dret públic sotmeses al dret privat i entitats gestores de la Seguretat Social.

2.2 S'entén inclòs en l'àmbit que determina l'apartat anterior tot el personal, amb independència de la naturalesa jurídica de la seva relació de treball, excepte el personal laboral i els alts càrrecs de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i el personal que ocupi llocs assimilats als anteriors.

2.3 No són d'aplicació les prescripcions d'aquest Decret als professionals o particulars que, vinculats amb la Generalitat mitjançant una relació contractual derivada de la legislació en matèria de contractes del sector públic, o per altres relacions de caràcter administratiu, prestin serveis que puguin donar lloc a indemnitzacions o compensacions.

Capítol II

Comissions de servei fora de la localitat amb dret a indemnització

Secció 1a

Normes generals

Article 3

Definició de les comissions de servei amb dret a indemnització

3.1 Són comissions de servei amb dret a indemnització:

  1. Les comeses especials de caràcter circumstancial que s'ordenen al personal comprès dins l'àmbit d'aplicació d'aquest Decret, i que s'han d'exercir fora de la localitat del lloc de treball habitual.

  2. L'assistència a cursos de capacitació, especialització, ampliació d'estudis i de perfeccionament que es realitzin fora de la localitat del lloc de treball habitual, sempre que estiguin vinculats a les funcions pròpies d'aquest.

3.2 Les funcions desenvolupades en l'exercici dels llocs de treball que són retribuïdes amb caràcter ordinari dins d'algun dels conceptes retributius no donen lloc a indemnització.

Article 4

Designació de les comissions de servei

4.1 El/la secretari/ària general de cada departament, o l'òrgan directiu de les entitats a què es refereix l'article 2 d'aquest Decret, són els òrgans competents per designar les comissions de serveis amb dret a indemnització. Qualsevol òrgan o autoritat ha de proposar la designació i l'abonament de les indemnitzacions a l'òrgan competent en què resti adscrita orgànicament la persona.

4.2 En les ordres de la comissió de servei, hi ha de constar la comesa a realitzar i si és amb dret a indemnització o, si escau, si té la consideració de residència eventual. Igualment, ha de determinar el lloc de destinació, el dia i l'hora en què s'inicia i la previsió del dia i l'hora del retorn. En qualsevol cas, les comissions de servei s'inicien i finalitzen des del lloc de treball habitual.

4.3 Per raó d'economia procedimental, l'òrgan competent pot fer la designació de les comissions de servei amb dret a indemnització en el mateix moment de l'aprovació i conformitat de la liquidació de les indemnitzacions corresponents.

Article 5

Durada de les comissions de servei

5.1 Les comissions de servei amb dret a indemnització, llevat de casos excepcionals, no poden tenir una durada superior a un mes, o a tres mesos si s'han de dur a terme en territori estranger.

5.2 L'òrgan competent pot autoritzar la concessió d'una pròrroga pel temps estrictament indispensable, quan el termini que estableix l'apartat anterior esdevingui insuficient per al compliment total del servei.

Article 6

Comissions de servei amb la consideració de residència eventual

6.1 Tenen la consideració de residència eventual les comissions de servei amb durada superior a la que estableix l'article anterior, computada des del començament de la comissió de serveis inicial.

6.2 La durada de la residència eventual no pot excedir els sis mesos, llevat que l'òrgan competent la prorrogui per tres mesos, com a màxim. En qualsevol cas, la durada total del període inicial i de la pròrroga no pot excedir, en cap cas, els nou mesos.

6.3 Quan inicialment es prevegi que la comesa pugui durar un temps superior a nou mesos, s'ha de tramitar la creació del lloc de treball corresponent en el departament o entitat de què es tracti, d'acord amb la normativa vigent.

Article 7

Comissions de servei derivades de l'assistència a cursos amb la consideració de residència eventual

7.1 Tenen la consideració de residència eventual les comissions de servei derivades de l'assistència a cursos a què es refereix l'article 3.1 d'aquest Decret, sempre que tinguin una durada superior a 15 dies.

7.2 Els dies d'inici i acabament del curs o, si s'escau, els anteriors o posteriors estrictament indispensables per anar i tornar fins a i des del centre corresponent, s'han d'indemnitzar, si escau, d'acord amb el que preveu amb caràcter general aquest Decret.

Secció 2a

Classes d'indemnitzacions

Article 8

Conceptes

8.1 .Dieta. és la quantitat que s'acredita diàriament per satisfer les despeses de manutenció i allotjament que originen les comissions de servei fora de la localitat amb dret a indemnització.

8.2 .Indemnització per residència eventual. és la quantitat que s'acredita diàriament per satisfer les despeses de manutenció i allotjament que originen les comissions de servei amb la consideració de residència eventual.

8.3 .Indemnització per despeses de viatge. és la quantitat que s'abona per la utilització de qualsevol mitjà de transport per raó de la prestació de serveis.

Secció 3a

Quantia de les indemnitzacions

Article 9

Dietes d'allotjament i manutenció

9.1 La quantia de les dietes a percebre per raó de comissions de servei és la que fixen els annexos 1 i 2, segons es tracti de comissions exercides dins el territori espanyol o a l'estranger, i comprenen les despeses de manutenció corresponents al dinar i sopar i els imports màxims per despeses d'allotjament, esmorzar i telèfon que es poden percebre diàriament.

9.2 L'import establert per la indemnització de les despeses de manutenció es minorarà, si s'escau, per l'import del tiquet menjador que la Generalitat posi a disposició del personal.

9.3 L'import a percebre en concepte de despeses d'allotjament serà el realment gastat i justificat documentalment, sempre que aquest correspongui a un establiment hoteler d'una categoria estàndard o de, com a màxim, 3 i/o 4 estrelles d'acord amb la classificació del Decret 176/1987, de 9 d'abril, de classificació d'establiments i allotjaments turístics. En cas que la quantia excedeixi les que estableixen els annexos 1 i 2, caldrà que s'acrediti el que disposa l'article 10 d'aquest Decret. L'import en concepte d'allotjament inclou les despeses corresponents a l'esmorzar quan aquest s'inclogui en el preu de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR