DECRET 199/2003, de 26 d'agost, pel qual es crea el Consell Català de Petits Municipis.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET 199/2003, de 26 d'agost, pel qual es crea el Consell Catal‡ de Petits Municipis.

El mapa municipal de Catalunya es caracteritza per l'existËncia d'un gran nombre de municipis petits, disseminats arreu del territori, que desenvolupen un paper fonamental en l'equilibri territorial del paÌs.

Les caracterÌstiques especÌfiques d'aquests municipis comporten unes problem‡tiques comunes que han de ser tingudes en compte per l'AdministraciÛ de la Generalitat en totes les polÌtiques que afecten tant el rËgim local com, en general, el territori.

…s per aixÚ que es considera convenient la creaciÛ d'un Úrgan d'assessorament i debat, integrat per alcaldes dels municipis petits, que es constitueixi en l'interlocutor amb el Govern de la Generalitat i d'on sorgeixin propostes i iniciatives que permetin tant millorar la prestaciÛ dels serveis als ciutadans que hi viuen com facilitar als respectius ajuntaments l'exercici de les seves competËncies.

En qualsevol cas, les funcions assignades a aquest Úrgan s'entenen sens perjudici de les competËncies assignades a la ComissiÛ de Govern Local de Catalunya.

AtËs el que estableix el TÌtol XIII, relatiu a les relacions interadministratives, del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei municipal i de rËgim local de Catalunya, i el previst a l'article 21 i seg¸ents de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya;

La ComissiÛ de Govern Local ha informat el projecte en data 29 de juliol de 2003.

A proposta del conseller de GovernaciÛ i Relacions Institucionals i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

CreaciÛ

Es crea el Consell Catal‡ de Petits Municipis, com a Úrgan d'assessorament del Govern en matËria de rËgim local i tambÈ de participaciÛ i de proposta en els ‡mbits que afectin aquests municipis.

Article 2

Funcions

Corresponen al Consell Catal‡ de Petits Municipis les funcions seg¸ents:

a)†Assessorar el Govern en totes aquelles mesures que tinguin com a destinataris o afectin de forma especial els petits municipis.

b)†Detectar els problemes especÌfics que afecten la ciutadania i els consistoris dels petits municipis.

c)†Elaborar propostes en relaciÛ amb la millora de la prestaciÛ de serveis en aquests municipis.

d)†Proposar al Departament de GovernaciÛ i Relacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR