DECRET 210/1989, d'1 d'agost, pel qual es reglamenta la professió de guia de turisme.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Atesa l'experiència acumulada sobre la realització de les activitats turístico-informatives en l'àmbit de Catalunya i tenint en compte la important funció que en relació amb la imatge del país tenen al seu càrrec aquests professionals, és convenient procedir a la regulació de l'exercici de les seves activitats.

A proposta del Conseller de Comerç, Consum i Turisme i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es consideren activitats turístico-informatives privades aquelles que tenen per objecte la prestació, de manera habitual i retribuïda, de serveis d'informació en matèria cultural, artística, històrica i geogràfica, prestats als turistes en les seves visites, amb la finalitat d'informar-los dels recursos turístics.

Article 2

L'exercici de les activitats esmentades queda atribuït exclusivament als guies de turisme, mitjançant les condicions que estableix aquest Decret. Quan es tracti de trasllats que no constitueixin visita turística de caràcter cultural, artístic, històric o geogràfic, no caldrà la presència d'un guia de turisme.

Article 3

Els guies de turisme es classifiquen en: Guies territorials de Catalunya. Guies de Barcelona. Guies de ruta. L'àmbit d'actuació dels guies territorials de Catalunya és tot el territori català, excepte la ciutat de Barcelona. L'àmbit d'actuació dels guies de Barcelona serà el d'aquest municipi. El guies de ruta són aquells que gaudeixen de l'habilitació establerta, de conformitat amb les normes de la comunitat autònoma de procedència, són responsables del desenvolupament del viatge o l'excursió turística d'acord amb el programa establert i faciliten informació d'interès turístic general sobre les zones en trànsit. Per a la visita puntual de monuments i llocs d'interès turístic caldrà utilitzar els serveis dels altres guies, quan es trobin disponibles, en els idiomes que es requereixin. Les habilitacions corresponents a aquestes classificacions són plenament compatibles.

Article 4

Els guies de turisme han d'utilitzar les dues llengües oficials de Catalunya i els idiomes estrangers dels quals hagin obtingut l'habilitació.

Article 5

Els acompanyants de grups estrangers que entrin a Catalunya en viatge o circuit turístic podran exercir les seves funcions de facilitar informació d'interès turístic general sobre les zones en trànsit, d'acord amb el principi de reciprocitat. En les visites d'interès cultural, artístic, històric o geogràfic hauran d'utilitzar els serveis de guies territorials de Catalunya o dels guies de Barcelona, segons el cas.

Article 6

Per tal d'obtenir l'habilitació de guia territorial de Catalunya...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR