DECRET 79/1990, de 20 de març, d'aprovació i aplicació del Programa d'educació per a la salut a l'escola.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'article 43.3 de la Constitució espanyola estableix l'obligació dels poders públics de fomentar l'educació sanitària.

La Generalitat de Catalunya, que, d'acord amb l'Estatut d'autonomia, té competències en ensenyament i sanitat interior, ha dut a terme diverses accions a favor de la potenciació del concepte de salut, i ben específicament en els nivells escolars.

D'acord amb els objectius de la salut per a tothom, proclamats per l'Organització Mundial de la Salut, cal proporcionar els coneixements, les actituds i els hàbits propis d'un comportament saludable. Per aconseguir-ho cal fomentar la col·laboració multisectorial, en la qual ha de jugar un paper bàsic l'ensenyament.

El Govern de la Generalitat entén que l'escola és una institució privilegiada per a la difusió i l'arrelament d'aquests conceptes, i vol continuar amb el seu esforç per aconseguir una societat més saludable i equilibrada.

Amb aquesta finalitat, a proposta dels consellers d'Ensenyament i de Sanitat i Seguretat Social,

Decreto:

Article 1

S'estableix el Programa d'educació per la salut a l'escola, que tindrà com a objectius generals els que figuren a l'annex d'aquest Decret.

Article 2

Aquest Programa serà d'aplicació a tots els centres docents no universitaris públics i privats en l'àmbit territorial de Catalunya.

Article 3

Els departaments d'Ensenyament i de Sanitat i Seguretat Social planificaran, dirigiran, garantiran i avaluaran l'execució d'aquest Programa, i proporcionaran els instruments i el suport necessaris per tal que assoleixi els seus objectius.

Article 4

El Departament d'Ensenyament, per mitjà de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa, establirà els programes i les orientacions metodològiques necessaris per possibilitar la generalització de l'educació per a la salut en el marc escolar i dissenyarà, en el marc del Pla de formació permanent, el reciclatge i la formació del professorat.

Article 5

La Direcció General de Salut Pública participarà en el disseny de les actuacions del programa i en la formació del personal, com també en el seguiment i l'aplicació del programa.

Disposició derogatòria Queda derogada l'Ordre de 25 de maig de 1984, per la qual s'aproven les orientacions i els programes d'educació per a la salut a l'escola i s'incorporen al projecte educatiu dels centres d'educació general bàsica de Catalunya.

Disposició final Es faculta els consellers...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR