DECRET 37/2010, de 16 de març, d'aprovació del Reglament de salons recreatius i de joc.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyDecret

DECRET 37/2010, de 16 de març, d'aprovació del Reglament de salons recreatius i de joc.

L'article 141 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria de joc, apostes i casinos, si l'activitat s'acompleix exclusivament a Catalunya, que, en tot cas, a més de la creació i autorització de jocs i apostes i llur regulació, inclou la regulació de les empreses dedicades a la gestió, comercialització, com també la regulació i els controls dels locals, les instal·lacions i els equipaments utilitzats per a complir aquestes activitats.

D'altra banda, la Llei 15/1984, de 20 de març, del joc, atribueix competències al Departament competent en matèria de joc i apostes per aprovar les reglamentacions especials dels jocs i les apostes, establint el contingut mínim que han de tenir aquestes reglamentacions autoritzades a Catalunya. Així mateix la disposició final tercera habilita al Govern perquè dicti les disposicions que calen per desplegar la citada llei, tenint en compte la potestat reglamentària que li correspon, d'acord amb l'article 39.1 de la Llei 13/2008, de 5 desembre, del president de la Generalitat i del Govern.

Pel Decret 22/2005, de 22 de febrer, es va aprovar el Reglament de salons recreatius i de joc, que regula entre d'altres, les disposicions relatives a locals i instal·lacions, empreses titulars de salons, règim d'autoritzacions d'instal·lació i règim de funcionament, entre d'altres. Aquest Decret ha estat modificat pel Decret 243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, i posteriorment pel Decret 53/2008, d'11 de març, de modificació del Decret 240/2004, de 30 de març, d'aprovació del catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya i dels criteris aplicables a la seva planificació; i del Decret 22/2005, de 22 de febrer, d'aprovació del Reglament de salons recreatius i de joc.

Atès que cal introduir determinades modificacions en el reglament citat amb la finalitat d'ampliar d'un a tres anys el termini durant el qual un saló de joc pugui restar sense cap activitat, tenint en compte que el termini d'un any que es preveia difícilment permet al titular del saló, entre d'altres, el seu trasllat a un altre ubicació, com també la realització d'obres importants de reforma del local. A més, també s'han d'adequar les condicions i requisits tècnics que han de complir els salons ateses les noves normatives relatives, entre d'altres, a prevenció i seguretat en matèria d'incendis en establiments, a prevenció i control ambiental de les activitats i a espectacles públics i activitats recreatives. Igualment, cal regular en el reglament les condicions que han de complir els salons de joc quan es vulguin realitzar canvis que afectin a les condicions de l'autorització concedida, com també concretar els requisits que han de complir per renovar les autoritzacions.

D'altra banda, es vol simplificar el procediment administratiu relatiu a salons recreatius per tal de facilitar a les empreses l'exercici de l'activitat econòmica a l'empara del que estableix el Decret 106/2008, de 6 de maig, de mesures per a l'eliminació de tràmits i la simplificació de procediments per facilitar l'activitat econòmica i tenint en compte el que disposa la Directiva 2006/123/CE del Parlament Europeu i del Consell de 12 de desembre de 2006, relativa als serveis en el mercat interior.

Atesos els canvis que es volen incloure en el reglament que ha estat modificat pel Decret 243/2007, de 6 de novembre, i pel Decret 53/2008, d'11 de març, es considera convenient aprofitar per unificar en un únic text legal el contingut de la reglamentació relativa a salons recreatius i de joc.

Atesos els informes emesos pel Consell Assessor d'espectacles i activitats recreatives i pel Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya en relació amb el reglament citat;

Per tot l'exposat, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, i en l'ús de les atribucions que estableix la disposició final tercera de la Llei 15/1984, de 20 de març, del joc, amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova el Reglament de salons recreatius i de joc, el text del qual figura a l'annex d'aquest Decret.

Disposicions addicionals

Tramitació electrònica dels procediments

  1. Els procediments administratius regulats en aquest Reglament s'han de tramitar obligatòriament per mitjans electrònics quan així s'estableixi per Ordre de la persona titular del departament competent en matèria de joc i d'espectacles, d'acord amb el que disposa el Decret 56/2009, de 7 d'abril, per a l'impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics a l'Administració de la Generalitat.

  2. Així mateix, la documentació que hagi de ser aportada, en relació amb els procediments regulats en aquest reglament, per les persones interessades, no cal que sigui presentada, quan l'Administració de la Generalitat pugui obtenir-la en el moment de la sol·licitud per mitjans electrònics i les persones sol·licitants així ho autoritzin, en la petició corresponent.

Disposició transitòria

Sol·licituds en tràmit

Les sol·licituds d'autorització i de renovació de salons de joc que en el moment de l'entrada en vigor d'aquest Decret es trobin en tràmit, s'han d'ajustar als requisits que en aquest Decret s'hi preveuen.

Per tal que les sol·licituds d'autorització i renovacions de salons de joc puguin adequar-se als requisits que es preveuen en aquest Decret, es suspendrà la tramitació del procediment durant tres mesos per tal que puguin adaptar-se als nous requeriments.

Disposició derogatòria

Es deroguen les normes següents:

El Decret 22/2005, de 22 de febrer, d'aprovació del Reglament de salons recreatius i de joc.

La disposició final primera del Decret 243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

L'article 2 del Decret 53/2008, d'11 de març, de modificació del Decret 240/2004, de 30 de març, d'aprovació del catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya i dels criteris aplicables a la seva planificació; i del Decret 22/2005, de 22 de febrer, d'aprovació del Reglament de salons recreatius i de joc.

Barcelona, 16 de març de 2010

José Montilla i Aguilera

President de la Generalitat de Catalunya

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació

Annex

Reglament de salons recreatius i de joc

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquest Reglament té com a objecte la definició, la classificació, la regulació de la instal·lació, el funcionament i l'explotació dels establiments destinats a salons recreatius i a salons de joc, així com la inscripció de les seves persones titulars en el Registre d'empreses de màquines recreatives i d'atzar previst en el vigent Reglament de màquines recreatives i d'atzar.

Article 2

Classificació i definicions

  1. Els salons són establiments dedicats principalment a explotar màquines recreatives o tipus A, o recreatives amb premi o tipus B.

  2. Es denominen salons recreatius o tipus A els que es destinen únicament a la instal·lació i explotació de màquines tipus A, i salons de joc o tipus B, els que es destinen a la instal·lació i explotació de màquines tipus B, sens perjudici que també instal·lin i explotin màquines tipus A.

  3. En aquests establiments també poden ser instal·lats i explotats màquines o aparells esportius o recreatius no subjectes a aquest reglament.

Capítol II

Condicions i requisits dels locals i instal·lacions

Article 3

Condicions i situació

  1. Els locals i instal·lacions destinats a salons recreatius i de joc han de complir les condicions de seguretat en cas d'incendi i d'utilització...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR