DECRET 114/1988, de 7 d'abril, d'avaluació d'impacte ambiental.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Els programes successius d'acció de les Comunitats Europees han establert reiteradament el principi que la millor política del medi ambient consisteix a evitar des del seu origen l'aparició de contaminacions i d'altres efectes negatius, més que combatre ulteriorment els seus efectes. En aquest sentit, s'ha insistit en la necessitat de tenir en compte, el més aviat possible, els impactes sobre el medi ambient en tots els processos tècnics de planificació i d'instrumentar, en conseqüència, els procediments adients per a l'avaluació d'aquests impactes. Aquesta tècnica singular es manifesta en la Directiva 85/337, de 27 de juny, sobre avaluació dels impactes sobre el medi ambient de certes obres públiques i privades.

Aquest Decret té com a finalitat desenvolupar el marc legislatiu vigent per tal d'adequar-lo als requeriments específics de la protecció del medi ambient a Catalunya i per concretar el procediment administratiu a seguir per a l'avaluació de l'impacte ambiental dels projectes públics o privats, la realització o autorització dels quals correspon a la Generalitat, que així ho requereixin. L'àmbit d'aplicació del Decret no s'estén, doncs, en aquest moment, als projectes de competència de les administracions locals de Catalunya, que per les seves peculiaritats podran ser objecte d'una normativa ulterior.

El Decret atribueix a la Comissió Central d'Indústries i Activitats Classificades una intervenció important en el procediment que es regula, atesa l'experiència que aquest òrgan col·legiat ha adquirit des de la seva constitució, en què es troben representats tots els departaments de la Generalitat afectats en matèria de gestió del medi ambient. A tal efecte, es crea en el seu si una Subcomissió tècnica amb la finalitat de facilitar l'exercici de les funcions específiques que aquest Decret atribueix a la Comissió.

D'altra banda, s'encomana als diferents departaments de la Generalitat competents el seguiment i la vigilància del compliment de la declaració d'impacte.

Atès que l'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat, en el marc de la legislació bàsica de l'Estat, el desenvolupament legislatiu i l'execució en matèria de protecció del medi ambient, sens perjudici de les facultats de la Generalitat per establir normes addicionals de protecció;

A proposta dels consellers de Governació, Cultura, Sanitat i Seguretat Social, Política Territorial i Obres Públiques, Agricultura, Ramaderia i Pesca i Indústria i Energia, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Als efectes d'aquest Decret, s'hauran de sotmetre a una avaluació d'impacte ambiental els projectes públics o privats consistents en la realització d'obres, d'instal·lacions o de qualsevol altra activitat inclosa a l'Annex del present Decret, la realització o autorització dels quals correspongui a l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

2.1 Els projectes de què es fa esment a l'article anterior hauran d'incloure un estudi d'impacte ambiental, que es referirà als aspectes i les determinacions esmentats a continuació:

  1. Anàlisi detallada de l'indret on es preveu l'obra, l'activitat o la instal·lació, i del seu entorn. Inclourà com a mínim les especificacions següents: Descripció del medi físic referida als condicionants geològics, hidrològics, hidrogeològics, climatològics, atmosfèrics...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR