DECRET 111/1995, de 3 d'abril, de creació de la Comissió per a la Commemoració del Centenari del Cinema.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

El naixement de la cinematografia, que internacionalment s'ha fixat amb motiu de la primera projecció pública comercial organitzada pels germans Lumière a París, complirà el seu centenari el 28 de desembre de 1995.

La UNESCO i el Consell d'Europa han fet una crida a tots els països i institucions europees convidant-los a celebrar aquest esdeveniment amb la realització d'activitats que contribueixin a la defensa i recuperació del patrimoni cinematogràfic, a donar suport a la indústria del sector, a la sensibilització pública pel cinema europeu i, fonamentalment, al futur d'un mitjà de manifestació artística amb transcendència econòmica i social.

A Catalunya, la primera projecció pública de cinema va tenir lloc just un any després de la realitzada a París, en concret, al final de desembre de 1896. Això determina la conveniència de commemorar aquest centenari des de la tardor d'aquest any fins a cobrir tot l'any 1996.

El Govern de la Generalitat vol commemorar aquella fita, així com impulsar les iniciatives adreçades a la seva celebració i donar-hi suport.

Per això, a proposta del conseller de Cultura i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea la Comissió per a la Commemoració del Centenari del Cinema, adscrita al Departament de Cultura, amb la missió de promoure i coordinar els actes commemoratius del centenari del cinema organitzats des de les institucions públiques o des de les iniciatives de les empreses o entitats privades.

Article 2

La Comissió té els òrgans següents:

  1. Comitè d'Honor.

  2. Comitè Coordinador.

  3. Comitè Consultiu.

  4. Comissari.

Article 3

El Comitè d'Honor té la composició següent:

  1. President: el president de la Generalitat de Catalunya.

  2. Vice-presidents: el conseller de Cultura, el conseller d'Indústria i Energia, el comissionat per a Universitats i Recerca, l'alcalde de Barcelona, el president de l'Institut del Cinema Català.

  3. Vocals: el director general del Patrimoni Cultural, el director general de Promoció Cultural, el director general d'Ordenació Educativa, el director general d'Indústria, el director general d'Universitats, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, el director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, el director general de Ràdio i Televisió Espanyola, el president de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR