DECRET 57/2009, de 7 d'abril, de concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyDecret

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

DECRET

57/2009, de 7 d'abril, de concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

La Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya va ser creada pel Decret 457/1981, de 18 de desembre, amb la finalitat de distingir aquelles persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

A proposta del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Atorgar la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya a les persones següents:

Isak Andic Ermay

Empresari. És un dels fundadors, el president i principal accionista de Mango, grup català del sector de la moda que compta amb una xarxa comercial en gairebé un centenar de països. En reconeixement a la capacitat de lideratge d'aquest procés d'expansió i per la seva contribució a la internacionalització de la nostra economia en el mercat global.

Isabel Arqué Gironès

Pedagoga. Per la seva destacada contribució, des de les terres de Ponent, al món educatiu com a fundadora i directora de l'Escola Alba, actualement integrada a la xarxa pública. Aquest centre, durant els darrers anys del franquisme i el període de la Transició, va ser un referent de renovació pedagògica, impuls democràtic i fidelitat al país.

Lluís Barraquer i Bordas

Metge neuròleg. Pel seu paper de referència en el desenvolupament de la neuropsicologia a Catalunya. Autor de nombrosos treballs de la seva especialitat, és membre d'honor de les societats de neurologia d'una quinzena de països, a més de soci de mèrit de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears i numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

Jaume Canyameres i Cortàzar

Economista i promotor cultural. Per la seva activitat cívica, sobretot pel que fa al món econòmic i social i la política local de Terrassa, i per la seva contribució a diverses iniciatives culturals i socials. És molt remarcable la promoció de creadors rellevants vinculats a l'exili català a Mèxic, com Agustí Bartra, Anna Murià, Josep Bartolí o Antoni Peyrí.

Adriana Casademont i Ruhi

Empresària. Per la seva trajectòria professional al capdavant del grup Casademont, del qual és vicepresidenta i consellera delegada. De la mà del seu impuls modernitzador, aquesta empresa familiar s'ha convertit en una potent firma transformadora de productes càrnics que exporta la seva producció a països de diversos continents.

Myrtha Beatriz Casanova Mederos

Filòloga, docent i empresària. Per la capacitat de viure intensament el nostre temps i de potenciar-hi el paper professional de la dona. Fundadora i presidenta de l'Institut Europeu per a la Gestió de la Diversitat, també ha presidit la Xarxa Europea de Dones per al Desenvolupament de la Direcció i va ser nominada, l'any 1996, al guardó Una Dona per Europa.

Maria Assumpció Català i Poch

Matemàtica. Per la seva tasca científica i la seva activitat acadèmica com a professora universitària d'astronomia, física i matemàtiques. L'any 1971 es va convertir en la primera dona que va ocupar un càrrec d'astrònoma professional al nostre sistema universitari. Membre de diversos projectes de recerca, ha representat l'Estat espanyol a la Unió Astronòmica Internacional.

Josep Colomer i Maronas

Empresari i promotor cultural. Per l'eficàcia de la seva dedicació a la nostra cultura. Vicepresident d'Òmnium Cultural durant quatre anys, ha promogut La Bressola a la Catalunya Nord, l'Orquestra Simfònica del Vallès i el Concurs Internacional de Música Maria Canals, esmerçant-hi temps i recursos materials per tal d'assegurar-ne bons resultats.

Cristóbal Colón Palasí

Psicòleg i empresari. En reconeixement a la tasca desenvolupada com a fundador i president de la cooperativa La Fageda, de productes làctics. Aquesta empresa de la Garrotxa, a través de la integració laboral i social...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR