DECRET 293/2000, de 31 d'agost, pel qual es crea la Secretaria per a la Immigració.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

293/2000, de 31 d’agost, pel qual es crea la Secretaria per a la Immigració.

El Govern de la Generalitat, mitjançant el Decret 228/2000, de 26 de juny, va ampliar les funcions encomanades a la Comissió Interdepartamental d’Immigració i en va atribuir al conseller de la Presidència la presidència, i a les persones titulars dels departaments de Governació i Relacions Institucionals i de Benestar Social, les dues vicepresidències amb les funcions d’assessorar el Govern en els aspectes relacionats amb les necessitats i l’impacte territorial de la immigració, i per a la integració i la necessitat social de les persones immigrades, respectivament.

En aquesta disposició també s’incorpora a la Comissió l’Institut Català de la Mediterrània d’Estudis i Cooperació com a òrgan assessor en el coneixement de les característiques socials i materials de la població immigrada i per a l’elaboració de polítiques d’integració i de formació pel que fa als països de l’àrea mediterrània, i es dota a la Comissió d’una Secretaria Executiva que serà exercida per la persona designada pel titular de la presidència de la Comissió.

No obstant això, amb la finalitat de fer efectives les previsions de l’esmentat Decret, cal reforçar les mesures adoptades fins ara mitjançant la creació d’un òrgan unipersonal de l’Administració que, a més d’assegurar l’execució de les actuacions que puguin acordar els òrgans interdepartamentals existents, doni suport als departaments de la Generalitat en aquesta matèria.

Per tot això, de conformitat amb la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de la Presidència i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació de la Secretaria per a la Immigració

Es crea la Secretaria per a la Immigració adscrita al Departament de la Presidència, amb rang orgànic de Secretaria General.

Article 2

Funcions

Corresponen a la Secretaria per a la Immigració les funcions següents:

Proposar al conseller de la Presidència criteris encaminats a aconseguir una actuació coordinada en tots els àmbits d’intervenció de l’Administració de la Generalitat en matèria de immigració.

Vetllar pel compliment de l’ordenament vigent en les matèries que afecten la immigració i canalitzar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR