DECRET 285/1995, de 25 d'octubre, de creació del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

La Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments de Catalunya, dedica el títol 4 als bombers voluntaris, que es defineixen a l'article 51.1 com les persones que per la seva vocació beneficosocial presten els seus serveis d'una manera altruista dins l'estructura de qualsevol dels serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments a Catalunya.

Els bombers voluntaris de la Generalitat estan sota l'organització i la supervisió del Departament de Governació i tenen una estructura i organització jerarquitzades, d'acord amb el que sigui establert per mitjà d'un reglament.

D'acord amb l'article 51.3 de la dita Llei 5/1994, de 4 de maig, els esmentats bombers de la Generalitat realitzen també les funcions de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments de la Generalitat.

Atès el que s'ha exposat, es creu necessària la creació d'un òrgan que canalitzi les propostes dels bombers voluntaris i que al mateix temps serveixi per proposar mesures per tal de millorar la prestació dels serveis de l'esmentat col·lectiu, el qual es configuri com un òrgan col·legiat en què els representants dels bombers voluntaris i de l'Administració puguin harmonitzar els interessos respectius.

Per tot això, amb l'audiència prèvia a les associacions de bombers voluntaris legalment constituïdes, a proposta del conseller de Governació i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Creació Es crea el Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya adscrit a la Direcció General de Prevenció i Extinció d'Incendis i de Salvaments de Catalunya del Departament de Governació.

Article 2

Seu La seu del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya és a la Direcció General de Prevenció i Extinció d'Incendis i de Salvaments de Catalunya.

Article 3

Funcions Corresponen al Consell de Bombers Voluntaris les funcions següents:

  1. Emetre informe sobre les disposicions de caràcter general que afectin els bombers voluntaris.

  2. Proposar els criteris d'interpretació i de desplegament del Reglament de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya i altres normes que els siguin d'aplicació.

  3. Elaborar estudis i propostes que afectin les funcions de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments exercides pels bombers voluntaris.

  4. Estudiar i proposar l'adopció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR