DECRET 348/1995, de 28 de desembre, pel qual es modifica parcialment l'estructura de la Secretaria General del Departament de Treball.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

El Decret 25/1990, de 9 de gener, va procedir a reestructurar el Departament de Treball i va fixar la seva estructura bàsica, desenvolupada fins al nivell de negociat per l'Ordre de 20 de juliol de 1990.

Des d'aleshores s'ha fet palesa la necessitat de completar i millorar l'organització administrativa de la Secretaria General i d'atribuir un nivell orgànic més adequat al contingut de les funcions que té assignades, tant de suport jurídic del Departament com d'habilitació i, per altra banda, racionalitzar i redistribuir les funcions del Servei de Personal per tal d'adequar-les als nous criteris en matèria de gestió de recursos humans.

Amb aquesta finalitat, i d'acord amb els principis d'economia i eficàcia, cal procedir a la modificació parcial de l'estructura de la Secretaria General del Departament de Treball.

Atès el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Treball i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea en el si de la Secretaria General del Departament de Treball el Servei Jurídic, que depèn del secretari general.

Article 2

Al Servei Jurídic corresponen les funcions següents:

  1. Donar assessorament, resoldre consultes i fer propostes en matèria jurídica als òrgans i autoritats del Departament, i també als organismes que en depenen.

  2. Coordinar i supervisar l'actuació de les diferents unitats d'assessorament jurídic del Departament i dels organismes que en depenen.

  3. Supervisar l'activitat normativa i emetre'n informe i, si escau, tramitar i elaborar els projectes de llei i de disposicions de caràcter general en matèries de la competència del Departament i efectuar-ne el seguiment parlamentari.

  4. Tramitar i, si escau, preparar els temes que s'hagin de sotmetre a l'ordre del dia de les sessions del Govern i del Consell Tècnic.

  5. Emetre informe sobre els plecs de clàusules administratives dels contractes i els expedients relatius a la seva modificació, novació, nul·litat, rescissió, resolució, extinció i participar en les meses de contractació, com també desenvolupar totes aquelles funcions que, en matèria de contractació administrativa, li siguin atribuïdes normativament. Verificar els poders i altres documents justificatius de la personalitat que hagin de tenir efecte davant dels òrgans del Departament.

  6. Supervisar els informes i la tramitació dels recursos administratius i les reclamacions administratives prèvies a la via civil o laboral, i dels expedients d'execució de sentències que afectin el Departament.

  7. Col·laborar amb el Gabinet Jurídic Central en els recursos d'inconstitucionalitat i conflictes de competències, com també en els procediments...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR