DECRET 316/1990, de 4 de desembre, pel qual es crea el Consell de Policia Autonòmica de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

L'article 28.1 de la Constitució espanyola, en reconèixer el dret de lliure sindicació, va preveure la possibilitat que aquest fos limitat o exceptuat respecte als membres de les forces o els instituts armats.

Al seu torn, la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical, va diferir en el seu article 1.5 la regulació de l'exercici del dret de sindicació dels membres dels cossos i les forces de seguretat, llevat dels de caràcter militar, en funció del que s'establís en la seva normativa específica, basant-se en el seu caràcter armat i la seva organització jerarquitzada.

Finalment, la Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de les forces i els cossos de seguretat, els reconeix plenament el dret de sindicació, si bé s'hi introdueixen determinades limitacions emparades en les normes anteriorment esmentades i justificades pel caràcter d'instituts armats, i regula l'exercici d'aquest dret respecte al cos nacional de policia, com també la composició i les funcions de l'òrgan paritari de representació.

La disposició final 2 de la Llei orgànica 2/1986 esmentada estableix que la Policia Autonòmica de Catalunya es regeix per l'Estatut d'autonomia i les normes que el despleguen, respecte a les quals la present Llei tindrà caràcter supletori. És per això que la present disposició s'adopta amb aplicació supletòria de la Llei 2/1986 i per analogia amb l'òrgan paritari regulat en la Secció 3ª del Capítol IV del Títol II.

Escoltades les organitzacions sindicals, a proposta del conseller de Governació i amb la deliberació prèvia del Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea el Consell de Policia Autonòmica de Catalunya amb representació paritària de l'Administració de la Generalitat i dels membres del cos de mossos d'esquadra, adscrit al Departament de Governació.

Article 2

Són funcions del Consell de Policia Autonòmica:

  1. La mediació i conciliació en cas de conflictes col·lectius.

  2. La participació en l'establiment de les condicions de prestació de serveis dels funcionaris del cos de mossos d'esquadra.

  3. La formulació de mocions i l'evacuació de consultes en matèries relatives a l'estatut professional.

  4. L'emissió d'informes en els expedients disciplinaris que s'instrueixin per faltes molt greus contra membres del cos de mossos d'esquadra, i en tots aquells que s'instrueixin als representants del cos de mossos d'esquadra al Consell de Policia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR