DECRET 337/2001, de 18 de desembre, de creació del Programa per a l'estudi del finançament autonòmic.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

DECRET

337/2001, de 18 de desembre, de creació del Programa per a l'estudi del finançament autonòmic.

Atès que el Consell de Política Fiscal i Financera de les comunitats autònomes va acordar, el 27 de juliol de 2001, un nou model de finançament de les comunitats autònomes de règim comú;

Atès que el nou model de finançament autonòmic comporta la necessitat de considerar nous paràmetres en la política financera i pressupostària de la Generalitat ja que augmenta l'autonomia financera de Catalunya, potencia la coresponsabilitat fiscal amb l'Estat i incorpora la sanitat al finançament general;

Atesa la Resolució 859/VI del Parlament de Catalunya, sobre el finançament autonòmic, publicada al BOP núm. 214, pàg. 11, que insta el Govern a:

  1. Actualitzar per als anys 1999-2000 l'estudi publicat per la Generalitat de Catalunya sota el títol de La balança fiscal de Catalunya amb l'Administració central (1995-1998), seguint la mateixa metodologia que hi és emprada.

  2. Emetre, abans de cloure la legislatura, un informe amb els resultats de l'aplicació d'aquest model en relació amb els produïts per l'anterior.

En conseqüència, de conformitat amb el que estableixen els articles 61 i següents de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del conseller d'Economia i Finances, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Programa per a l'estudi del finançament autonòmic

Es crea el Programa per a l'estudi del finançament autonòmic, adscrit al Departament d'Economia i Finances, amb la finalitat d'estudiar l'impacte i fer el seguiment de l'aplicació del model de finançament de les comunitats autònomes de règim comú.

Article 2

Director del Programa

Al capdavant del Programa hi ha un director amb rang orgànic de director general i amb dependència jeràrquica del secretari de Promoció Econòmica.

Article 3

Funcions del director

El director del Programa té les funcions següents:

  1. El coneixement del sistema de finançament i la seva aplicació per la Generalitat, en especial el seguiment de la seva evolució en el marc de l'Estat.

  2. La generació d'alternatives de finançament que contribueixin a definir un marc fiscal i financer d'acord amb els objectius de progrés polític i econòmic de Catalunya.

  3. L'anàlisi dels diferents models de descentralització dels sistemes fiscals existents al món.

  4. L'anàlisi dels marcs legislatius...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR