DECRET 322/2001, de 4 de desembre, de reestructuració de l'Escola de Policia de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

322/2001, de 4 de desembre, de reestructuració de l’Escola de Policia de Catalunya.

L’Escola de Policia de Catalunya, com a organisme autònom de caràcter administratiu adscrit al Departament d’Interior, creat per la Llei 27/1985, de 27 de desembre, té atribuïdes, entre d’altres, les funcions en matèria de formació de la policia de la Generalitat-mossos d’esquadra i de les policies locals.

Mitjançant el Decret 294/1997, d’11 de novembre, es va establir l’estructura orgànica de l’Escola de Policia de Catalunya donant resposta a la necessitat d’establir els òrgans en què s’estructura, de fixar les seves funcions i d’organitzar els recursos humans adscrits.

Així mateix, la implantació del model policial català que ha comportat el desplegament del cos de mossos d’esquadra ha generat un procés de creixement i especialització que ha obligat l’Escola de Policia de Catalunya a afrontar aquests nous reptes, amb la consolidació del seu programa formatiu i amb l’assumpció d’un creixement considerable d’alumnes i de modalitats formatives, com també d’infraestructures, equipaments i serveis per donar-hi resposta. Aquest creixement dels serveis que ha de prestar i la seva complexitat han comportat que les funcions de l’Escola hagin augmentat, per la qual cosa es fa necessària una revisió de la seva estructura orgànica.

Igualment, el creixement constant tant de les activitats de formació com del nombre d’alumnes porta implícita, d’una banda, l’ampliació de les instal·lacions formatives i un reforçament de les existents, com també dels equipaments tecnològics necessaris per donar resposta a les noves modalitats de formació a distància.

Alhora, l’Escola de Policia de Catalunya ha d’actuar també, d’acord amb els nous requeriments i emprendre les actuacions adients que es deriven de la normativa sobre seguretat informàtica, prevenció de riscos laborals, seguretat i higiene, entre altres. Totes aquestes noves funcions comporten la necessitat d’adaptar i establir una estructura administrativa adequada i suficient que permeti el correcte exercici dels objectius i funcions encomanats a l’Escola de Policia de Catalunya.

Atès el que s’ha assenyalat anteriorment, és necessari modificar l’estructura orgànica de l’Escola amb la finalitat de disposar d’uns recursos humans, materials i econòmics gestionats d’acord amb els paràmetres de racionalització dels recursos, optimització dels serveis, amb criteris d’eficiència, eficàcia, qualitat i de cooperació i col·laboració institucional, que permetin reforçar el disseny i la implementació de la formació dels cossos policials de Catalunya.

D’acord amb el que s’ha exposat, atès el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat, a proposta del conseller d’Interior i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Estructura

De la direcció de l’Escola de Policia de Catalunya depenen els òrgans següents:

a) La Subdirecció General d’Administració i Serveis.

b) La Subdirecció General de Formació.

Article 2

La Subdirecció General d’Administració i Serveis

2.1 A la Subdirecció General d’Administració i Serveis li corresponen les funcions següents:

a) Dirigir i supervisar les funcions d’administració, la gestió dels serveis generals i dels recursos humans de l’Escola de Policia de Catalunya.

b) Dirigir i coordinar l’elaboració de l’avantprojecte de pressupost de l’Escola de Policia de Catalunya.

c) Dirigir, coordinar i controlar les matèries relatives a la gestió del personal i de règim interior de l’Escola de Policia de Catalunya.

d) Dirigir i coordinar la gestió patrimonial i la tramitació dels expedients de despesa i de contractació de l’Escola de Policia de Catalunya.

e) Dirigir, coordinar i impulsar les actuacions i els programes adreçats a la millora i modernització de l’administració que afectin a l’Escola de Policia de Catalunya o que hagin estat encomanats per la direcció.

f) Dirigir les actuacions en matèria de riscos laborals i medicina preventiva del personal de l’Escola de Policia de Catalunya.

g) Coordinar i supervisar l’assistència jurídica als òrgans de l’Escola de Policia de Catalunya.

h) Dirigir, coordinar i supervisar el disseny, la implementació i el manteniment dels sistemes informàtics de l’Escola de Policia de Catalunya i les aplicacions informàtiques interdepartamentals i de les tecnologies de la informació.

i) Dissenyar, coordinar i aplicar, si s’escau, les estratègies de comunicació i imatge de l’Escola de Policia de Catalunya, com també de les relacions institucionals i la coordinació de les activitats de protocol.

j) Dirigir, coordinar, programar i impulsar les funcions de les unitats que en depenen, d’acord amb les directrius de la direcció.

k) Exercir qualsevol altra funció que li encomani la direcció del centre formatiu.

2.2 De la Subdirecció General d’Administració i Serveis en depenen les unitats següents:

a) Servei de Gestió Econòmica.

b) Servei de Gestió Administrativa.

Article 3

Servei de Gestió Econòmica

Al Servei de Gestió Econòmica li corresponen les funcions següents:

a)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR