DECRET 370/2001, de 24 de desembre, de reestructuració del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

370/2001, de 24 de desembre, de reestructuració del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, mitjançant els decrets 62/1997, de 4 de març, i 83/1998, de 31 de març, es va dotar de la seva estructura bàsica, complementada posteriorment amb la creació de la Secretaria per a les Actuacions Concertades, l'Urbanisme i l'Habitatge, pel Decret 3/2000, de 10 de gener, i del Programa per al planejament territorial, pel Decret 4/2000, de 10 de gener. Finalment, mitjançant el Decret 217/2000, de 26 de juny, es va culminar el desplegament d'aquesta reestructuració respecte de les diferents unitats del Departament.

La creixent transcendència de les polítiques que incideixen en la mobilitat, i la seva necessària coordinació amb les altres estratègies de desenvolupament territorial, fan necessària la creació d'un nou òrgan que completi les estructures del Departament i que garanteixi la imprescindible visió transversal de les polítiques de planificació de les infraestructures viàries, ferroviàries, portuàries i aeroportuàries, desenvolupades per les diferents unitats orgàniques i empreses adscrites al Departament.

Igualment, l'experiència assolida fa necessari adequar les responsabilitats jeràrquiques de les secretaries a una visió més transversal i redistribuir les funcions de planificació territorial.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

De l'estructura general

Article 1

Les unitats orgàniques

1.1 Corresponen a la Secretaria General del Departament de Política Territorial i Obres Públiques les funcions atribuïdes per la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la resta de normativa vigent, com també aquelles altres que li encomani el conseller.

1.2 La Secretaria per a la Mobilitat, la Secretaria per a la Planificació Territorial i la Secretaria per a les Actuacions Concertades, òrgans de caràcter transversal i funcions horitzontals, tenen les funcions que s'estableixen en aquest Decret.

1.3 La Direcció de Serveis, sota la direcció del secretari general, desenvolupa les funcions que estableix l'article 15 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre.

1.4 La Direcció General d'Urbanisme, la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge, la Direcció General de Ports i Transports i la Direcció General de Carreteres, sota la direcció del titular del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, tenen les funcions que estableixen els decrets 62/1997, de 4 de març; 83/1998, de 31 de març, i 217/2000, de 26 de juny.

Capítol 2

De la Secretaria per a la Mobilitat

Article 2

Secretaria per a la Mobilitat

Es crea dins del departament de Política Territorial i Obres Públiques la Secretaria per a la Mobilitat, amb rang orgànic de secretaria general.

Article 3

Funcions de la Secretaria

3.1 Corresponen a la Secretaria per a la Mobilitat les funcions següents:

  1. La coordinació de les polítiques en matèria de transports, en matèria de ports i d'aeroports i en matèria de carreteres i autopistes.

  2. La definició de les estratègies en política d'infraestructures relacionades amb la mobilitat i la seva coordinació amb les polítiques d'ordenació territorial.

  3. La promoció i desenvolupament dels centres logístics integrals.

  4. La promoció i el foment dels agents socioeconòmics en els programes inclosos en el seu àmbit d'actuació.

  5. La programació i la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR