DECRET 567/2006, de 19 de desembre, de reestructuració del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

567/2006, de 19 de desembre, de reestructuració del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Mitjançant el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels Departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, s'ha modificat l'estructura organitzativa de la Generalitat. Aquesta modificació ha suposat una reducció del nombre de departaments i una nova definició de les seves competències.

La Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, atribueix a la Generalitat noves competències en matèria de planificació territorial i mobilitat. El desenvolupament d'aquestes noves competències i la seva coordinació amb altres organismes i administracions faran possible la construcció d'una societat avançada, assegurant el bon desenvolupament econòmic i social de Catalunya.

Mitjançant el Decret 370/2001, de 24 de desembre, de reestructuració del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, es van crear la Secretaria per a la Mobilitat i la Secretaria per a la Planificació Territorial. Posteriorment, el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, va modificar-ne les funcions.

L'assumpció de les noves responsabilitats del Departament de Política Territorial i Obres Públiques fa necessari adaptar l'estructura actual, per tal de garantir-ne la correcta implementació, amb la creació d'una unitat directiva encarregada de la política del sòl i l'estratègia territorial, i una altra encarregada de desenvolupar les polítiques portuàries, aeroportuàries i costaneres.

En conseqüència, d'acord amb el que preveu la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Secretaria per a la Mobilitat

Article 1

Secretaria per a la Mobilitat

1.1 La Secretaria per a la Mobilitat, amb rang orgànic de secretaria general, té les funcions següents:

  1. La coordinació de les polítiques i de les estratègies en matèria de mobilitat.

  2. La definició de les estratègies en política d'infraestructures relacionades amb la mobilitat, transports terrestres, ports, aeroports, carreteres i autopistes, i la seva coordinació amb les polítiques d'ordenació territorial de la Secretaria per a la Planificació Territorial i les d'altres administracions i ens.

  3. La definició de la política dels serveis de transport.

  4. L'impuls de la gestió del domini públic maritimoterrestre en l'àmbit de les competències de la Generalitat.

  5. La promoció i el desenvolupament dels centres logístics integrals.

  6. La promoció i el foment de la intervenció d'altres administracions públiques i dels agents econòmics i socials en els plans i els programes inclosos en el seu àmbit d'actuació.

  7. La promoció, direcció i coordinació de les polítiques d'infraestructures relacionades amb la mobilitat i la seva gestió i execució.

  8. La direcció i la coordinació de l'execució de les funcions que la normativa vigent atribueixi a la Delegació del Govern en les societats concessionàries d'autopistes.

  9. La participació en els organismes que exerceixen funcions sobre les infraestructures i serveis del transport situats a Catalunya.

  10. La direcció funcional dels serveis territorials del Departament, en allò que els correspongui per raó de la matèria.

  11. Qualsevol altra funció que se li encomani.

    1.2 De la Secretaria per a la Mobilitat depenen les unitats següents:

  12. La Direcció General de Ports, Aeroports i Costes.

  13. La Direcció General del Transport Terrestre.

  14. La Direcció General de Carreteres.

    1.3 Es relacionen amb el Departament, mitjançant aquesta Secretaria, els ens i consorcis següents:

  15. Barcelona Sagrera Alta Velocitat, SA.

  16. Centre Integral de Mercaderies i Activitats Logístiques, SA (CIMALSA).

  17. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

  18. Infraestructures Ferroviàries de Catalunya (IFERCAT).

  19. Ports de la Generalitat.

  20. Túnel del Cadí, SAC.

  21. Túnels i accessos a Barcelona, SAC (TABASA).

  22. Catalunya Carsharing, SA.

  23. Consorci Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

  24. Consorci Port de Mataró.

  25. Centre d'Estudis per a la Innovació del Transport (CENIT).

  26. Tots els altres ens que desenvolupin funcions en l'àmbit competencial de la Secretaria per a la Mobilitat.

Article 2

Direcció General de Ports, Aeroports i Costes

Corresponen a la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes les funcions següents:

  1. La planificació, la coordinació, l'execució i el seguiment de la política de ports, aeroports i costes.

  2. El planejament dels serveis i de les infraestructures de ports, aeroports i costes en l'àmbit de Catalunya, d'acord amb la Secretaria per a la Planificació Territorial.

  3. L'impuls i la coordinació de les actuacions en la gestió i l'ordenació dels ports, aeroports i costes.

  4. La regulació, la inspecció i la coordinació del transport marítim i aeri.

  5. La direcció de l'ús i la defensa de l'ordenació del litoral, així com l'aprovació de la distribució dels serveis de temporada a les platges, sense perjudici de les competències de l'Agència Catalana de l'Aigua pel que fa a la intervenció administrativa dels abocaments i el control de la qualitat de les platges i de les aigües en general.

  6. La gestió dels títols d'ocupació i ús del domini públic marítimoterrestre, especialment l'atorgament d'autoritzacions i concessions i, en tot cas, les concessions d'obres fixes en el mar, respectant les excepcions que puguin establir-se per motius mediambientals en les aigües costaneres interiors i de transició, sens perjudici de les competències del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en matèria de cultius marins i marisqueig.

  7. La regulació i la gestió del règim econòmic financer del domini públic maritimoterrestre en els termes previstos per la legislació general.

  8. L'execució d'obres i actuacions en el litoral català.

  9. L'exercici del control i la supervisió dels òrgans i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR