DECRET 216/1981, de 17 de juliol, sobre estacions terminals de càrrega.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

L'article 9.15 de la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, confereix a la Generalitat de Catalunya competència exclusiva en matèria de transports en relació amb els centres de contractació i terminals de càrrega. D'altra banda, la Disposició transitòria segona del mateix Estatut estableix que, mentre les Corts Generals no elaboraran les lleis a les quals aquest Estatut fa referència, i el Parlament de Catalunya no legislarà sobre les matèries de la seva competència, continuaran en vigor les actuals lleis i disposicions de l'Estat relatives a les esmentades matèries.

La Llei d'Ordenació dels Transports Mecànics per Carretera del 27 de desembre de 1947 i el seu Reglament del 9 de desembre de 1949 van establir, amb caràcter general, l'exigència d'autorització administrativa prèvia per a l'establiment d'estacions de vehicles de servei públic de transports de viatgers o de mercaderies, i, tot i que van determinar amb detall els requisits que l'exigència de control administratiu feia indispensable quan calgués considerar de servei públic les estacions terminals, pel fet d'imposar als usuaris i transportistes l'obligatorietat de llur utilització, no s'hi establia res per al cas que els esmentats recintes haguessin de tenir una utilització exclusivament facultativa, per la qual cosa apareix una llacuna que la present disposició pretén d'omplir a l'empara del que preveu la disposició addicional segona del citat Reglament, encara que amb el rang normatiu adequat i amb aplicació al territori de Catalunya.

D'altra banda, la conveniència d'establir un règim uniforme al qual s'hagi de subjectar l'atorgament de les autoritzacions per a construir i explotar estacions o terminals de mercadeies d'ús voluntari, tot concretant les condicions que garanteixin l'adequat desenvolupament d'aquestes activitats complementàries del transport, fa que calgui determinar les bases per a la concessió de les esmentades autoritzacions en el territori de la Generalitat de Catalunya, les quals s'hauran d'atenir als principis de la legislació vigent sobre transports mecànics per carretera.

Per tant, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

r. 1. S'entenen per estacions de mercaderies o.

terminals de càrrega els recintes oberts al públic, equipats amb les instal·lacions adequades per a la manipulació, emmagatzematge i distribució de càrregues, i amb serveis complementaris, amb la finalitat de concentrar les arribades i sortides de vehicles de transport públic de mercaderies per carretera.

  1. La construcció i explotació d'estacions de mercaderies o terminals de càrrega requerirà la prèvia autorització o concessió administrativa del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, de conformitat amb les disposicions de la Llei d'Ordenació dels Transports Mecànics per Carretera del 27 de desembre de 1947.

Article 2

n. 1. Les estacions de mercaderies o terminis de.

càrrega podran ésser d'ús obligatori o voluntari per als usuaris i empreses...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR