DECRET 42/2003, de 4 de febrer, de creació de la Comissió de l'Any del Disseny.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 42/2003, de 4 de febrer, de creació de la Comissió de l'Any del Disseny.

L'any 2003 es commemora el centenari del FAD, una institució pionera en la divulgació i promoció de la cultura del disseny, l'arquitectura i les arts aplicades.

En el marc del centenari del FAD s'impulsa la celebració de l'Any del Disseny, amb l'objectiu de divulgar el valor del disseny en totes les seves manifestacions, renovar el contingut, el missatge i el paper de les disciplines creatives envers la societat i el nou mil-lenni, tot aprofitant les sinergies i el patrimoni que representen aquests cent anys de FAD. A més, l'Any del Disseny vol aprofundir en la idea de creativitat aplicada a les ciutats, renovar el contingut de les disciplines creatives i promoure la ciutat com un laboratori d'idees i debats, tot revaloritzant, des dels àmbits local, nacional i internacional el paper de Barcelona dins les capitals de la creativitat. Aquesta commemoració, que aplegarà seminaris, debats, festivals, concursos, publicacions i, sobretot exposicions, desenvoluparà també la transversalitat del disseny, el mestissatge de les seves disciplines i la innovació.

Amb aquesta voluntat, el 25 de juny de 2002 el Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar declarar l'any 2003 com l'Any del Disseny a Catalunya i va encarregar al Departament de Cultura i al Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme desenvolupar aquest esdeveniment a través de les activitats englobades en la commemoració del centenari del FAD, conjuntament amb la resta d'institucions públiques i privades implicades en el món del disseny.

A proposta del conseller de Cultura i del conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

La Comissió de l'Any del Disseny té la missió de promoure i coordinar els actes d'aquest esdeveniment.

Article 2

La Comissió té els òrgans següents:

  1. El Comitè d'Honor.

  2. El Consell Promotor.

  3. El Comitè Executiu.

  4. La Comissió de Seguiment.

Article 3

3.1 El Comitè d'Honor té la composició següent:

  1. Presidència d'Honor: S.A.R. el príncep d'Astúries.

  2. Presidència: el/la president/a de la Generalitat de Catalunya.

  3. Vicepresidències:

    El/La ministre/a de Ciència i Tecnologia.

    L'alcalde/essa de Barcelona.

    El/La president/a del FAD.

  4. Vocals:

    El/La conseller/a de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

    El/La conseller/a de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR