DECRET 47/1988, d'11 de febrer, sobre declaració d'arbres d'interès comarcal i local.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

El Decret 214/1987, de 9 de juny, regula la protecció i conservació de determinats exemplars d'espècies arbòries que pel seu valor monumental, històric o científic, formen part del patrimoni cultural de Catalunya.

Existeixen, però, altres arbres dels quals, tot i que no assoleixen el grau de notorietat dels anteriors, també se'n considera necessària la protecció i conservació per les seves característiques i popularitat dins el municipi o comarca.

Vistos els articles 9 i 10 de la Llei 12/1985, de 13 de juny, d'espais naturals, i la Llei Forestal, de 8 de juny de 1957.

A proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

L'Administració pública competent podrà declarar arbres d'interès comarcal o d'interès local els exemplars que, per la seva particularitat científica o la seva història, per les mides excepcionals dins la seva espècie o per la seva edat, són mereixedors de mesures de protecció.

Article 2

2.1 Els arbres declarats d'interès comarcal o d'interès local es consideraran protegits. 2.2 Aquesta protecció implica la prohibició de tallar-los o arrencar-los totalment o parcial, així com de danyar-los per qualsevol mitjà. 2.3 Per a la realització dels tractaments silvícoles i fitosanitaris que calguin per al manteniment del bon estat de l'arbre caldrà l'autorització prèvia de l'administració que n'ha fet la declaració.

Article 3

3.1 La declaració dels arbres d'interès comarcal es farà per acord del Consell Comarcal, d'ofici o a petició dels propietaris del terreny on radiqui l'arbre. 3.2 La declaració dels arbres d'interès local es farà per acord de l'ajuntament corresponent, d'ofici o a petició dels propietaris del terreny on radiqui l'arbre. 3.3 Els Consells Comarcals i els ajuntaments hauran d'informar a la Direcció General de Política Forestal de les declaracions que efectuïn. 3.4 Per a la declaració se seguiran els criteris següents: interès científic, interès històric, mida, edat i altres. 3.5 Prèviament a la declaració es podran demanar informes a les entitats locals afectades i a les associacions de protecció de la natura. En qualsevol cas, es donarà vista de l'expedient al propietari del terreny on radiqui l'arbre.

Article 4

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca elaborarà un inventari dels arbres declarats d'interès comarcal o local.

Article...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR