DECRET 124/1987, de 29 de gener, sobre aïllament tèrmic en els edificis de nova construcció.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

L'Estatut d'Autonomia, en el seu article 9.9, estableix la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya en matèria de patrimoni arquitectònic i habitatge.

Pel Reial Decret 159/1981, de 9 de gener, es van traspassar les funcions i els serveis en matèria de patrimoni arquitectònic, edificació i habitatge.

El Reial Decret 2479/1979, de 6 de juliol, va aprovar la Norma Bàsica d'Edificació NBE-CT-79, sobre condicions tèrmiques dels edificis, en la qual s'establiren, a més a més de mesures encaminades a l'estalvi energètic, altres aspectes tèrmics que incidien directament en la millora de l'habitabilitat i el confort dels usuaris.

Tot i que aquesta norma va ser vàlida al seu dia, el temps transcorregut des de la seva publicació aconsella una nova regulació d'aquesta matèria que s'adapti a la realitat constructiva actual del país i que precisi amb claredat les zones climàtiques de Catalunya amb la simplificació de la innecessària complicació actual per facilitar un grau més alt de compliment i efectivitat.

En consequència, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 Els edificis de nova construcció han d'estar tèrmicament aïllats de manera que els espais interiors d'estada destinats a persones que tinguin una activitat sedentària compleixin les condicions següents:

  1. Que a l'hivern, en unes condicions climàtiques normals, s'hi aconsegueixi una temperatura confortable amb un consum energètic raonable.

  2. Que en unes condicions ambientals de 75% d'humitat relativa i 18º de temperatura a l'interior i temperatura normal a l'exterior, els tancaments no presentin humitats de condensació dintre de la seva massa que degradin les condicions d'aïllament, ni tampoc sobre la seva superfície interior.

  3. Que a l'estiu, en unes condicions climàtiques normals, la temperatura sigui tolerable. 1.2 Les condicions assenyalades en l'apartat anterior es concretaran en la Norma Reglamentària d'Edificació NRE-AT-87 sobre aïllament tèrmic, que dictarà el Departament de Política Territorial i Obres Públiques en desplegament d'aquest Decret.

Article 2

L'observança de la Norma Reglamentària de l'Edificació NRE-AT-87 sobre aïllament tèrmic es farà constar en els projectes dels edificis en els quals siguin d'obligat compliment les seves prescripcions i en la forma que s'hi determini.

Article 3

Els Departaments de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR