DECRET 35/1990, de 23 de gener, pel qual es fixa la unitat mínima forestal.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La correcta gestió sobre les finques forestals comporta actuacions sobre la seva conservació i millora, entre les quals cal considerar els aprofitaments i els tractaments silvícoles adequats, impossibles de desenvolupar tècnicament i econòmicament quan les dimensions són reduïdes. Aquest fet és una realitat en àmplies zones de les nostres comarques.

Per tal d'evitar, doncs, un fraccionament excessiu dels terrenys forestals i aconseguir finques on s'hi puguin desenvolupar racionalment els aprofitaments i les tasques de millora forestal, l'article 21 de la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, estableix l'obligatorietat de fixar la superfície de la unitat mínima forestal i el foment de l'agrupació de finques forestals amb la finalitat d'aconseguir les unitats mínimes forestals i evitar el fraccionament de les existents.

Per definir la unitat mínima forestal que s'estableix en aquest Decret s'ha tingut en compte l'estat de dispersió, partició i extensió de les finques forestals arbrades de propietat privada de Catalunya, la seva rendibilitat econòmica per hectàrea i any i els aspectes bioclimàtics que les caracteritzen.

Atès el que estableix l'article 21 de la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya;

A proposta dels Consellers de Política Territorial i Obres Públiques i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 La unitat mínima forestal (UMF) per a totes les comarques catalanes serà de 25 ha. 1.2 Queden exclosos del que estableix aquest Decret els terrenys considerats com a forestals temporals d'acord amb l'article 2.3 de la Llei 6/1988, forestal de Catalunya, als quals són d'aplicació les normes sobre unitats mínimes de conreu.

Article 2

2.1 Les finques forestals d'extensió igual o inferior a 25 ha tenen la consideració d'indivisibles. La divisió o segregació d'un terreny forestal només serà vàlida si no dóna lloc a parcel·les d'extensió inferior a la unitat mínima forestal. 2.2 En aquest supòsit, a més dels efectes que preveu aquest Decret, es presumirà l'existència de parcel·lació urbanística d'acord amb l'article 41.2 i 3 del Reglament de la Llei de protecció de la legalitat urbanística.

Article 3

D'acord amb l'article 22 de la Llei forestal, per poder autoritzar edificacions vinculades a usos agraris i, excepcionalment, noves edificacions unifamiliars aïllades en terrenys...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR