DECRET 6/2014, de 14 de gener, de creació de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyDecret

La Llei 15/2010, del 28 de maig, declara el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, dues reserves naturals parcials i una reserva natural integral.

L’article 16 de la Llei 15/2010, del 28 de maig, de declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, de dues reserves naturals parcials i d’una reserva natural integral, defineix la figura de l’òrgan rector i la disposició final primera, apartat 2, faculta el Govern per dictar les normes necessàries per desplegar i aplicar la Llei.

La disposició addicional quarta de la Llei 12/1985, de 13 de juny, d’espais naturals, disposa en relació amb els òrgans rectors dels espais esmentats que la seva denominació, les funcions, les atribucions, la composició i el funcionament s’han d’establir per decret a proposta del conseller o de la consellera competent en matèria de medi ambient.

Per tot això, a proposta del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Creació de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Es crea la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter com a òrgan rector del Parc Natural amb la composició, les funcions i el règim jurídic previst en aquest Decret.

Article 2

Funcions

2.1 La Junta Rectora exerceix les funcions de participació, consulta i tutela de la gestió i, així mateix, vetlla pel compliment de la normativa reguladora del Parc Natural, proposa normes i actuacions per a una eficaç defensa dels valors ecològics i per al desenvolupament sostenible en l’àmbit del Parc Natural.

2.2 Són funcions específiques de la Junta Rectora:

  1. Establir, d’acord amb les disposicions reguladores del Parc Natural, directrius per exercir-ne la gestió.

  2. Proposar el programa d’actuació i la memòria anual de gestió.

  3. Proposar el pressupost anual d’acord amb les prioritats d’inversions en infraestructures i serveis dins l’àmbit del Parc Natural.

  4. Coordinar les actuacions de les administracions representades que puguin afectar l’espai protegit, i fer-ne el seguiment.

  5. Ésser consultada amb caràcter preceptiu prèviament a l’aprovació de les disposicions, els plans i els programes que es formulin per al Parc Natural.

  6. Proposar i promoure mesures i actuacions per a la millor protecció del Parc Natural, per al foment del coneixement i el gaudi ordenat dels seus valors, per a l’afavoriment de les activitats tradicionals, entre elles, les agrícoles, ramaderes i forestals, i per al desenvolupament local sostenible.

  7. Proposar, si escau, un grau de protecció més alt per als espais que ho requereixin i proposar la declaració de noves figures de protecció o la modificació de les que estableix la Llei de creació del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR