DECRET 128/2005, de 21 de juny, pel qual s'aprova el Reglament del Consell Tècnic.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 128/2005, de 21 de juny, pel qual s'aprova el Reglament del Consell Tècnic.

L'apartat 1 de l'article 17 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, determina que les persones titulars de les secretaries generals dels departaments integren el Consell Tècnic, al qual correspon de fer l'anàlisi i l'estudi de les disposicions i els afers que han de ser sotmesos a l'aprovació del Govern, d'acord amb les seves normes de funcionament. L'apartat 2 del mateix article atorga al Govern la facultat de fixar les seves normes de funcionament.

D'altra banda, la disposició addicional primera del Decret 195/2004, de 24 de febrer, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència, estableix que la persona titular del Departament de la Presidència exerceix la presidència del Consell Tècnic. Pel que fa a la vicepresidència, aquesta correspon a la persona titular de la Secretaria del Govern, mentre que la secretaria és exercida per la persona titular de la Secretaria de Coordinació Interdepartamental, de conformitat amb les previsions del Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat.

Finalment, la disposició addicional setena del Decret 195/2004 estableix que la persona titular de la Secretaria General del Conseller Primer és membre del Consell Tècnic.

D'altra banda, la Llei 1/2005, de 31 de març, del conseller o consellera primer del Govern de la Generalitat, assigna al conseller o consellera primer la funció d'impulsar i coordinar l'activitat dels departaments, funció que s'adequa a l'atribució a aquest conseller o consellera de la presidència del Consell Tècnic.

El text actualment vigent del Reglament de funcionament del Consell Tècnic va ser modificat per darrer cop mitjançant Acord de Govern de 23 de maig de 1996. Els canvis organitzatius introduïts en l'estructura de l'Administració de la Generalitat i en la composició mateixa del Consell Tècnic d'ençà de l'aprovació d'aquell text, com també la necessitat d'adequar aquest òrgan a les necessitats actuals del Govern, aconsellen aprovar un nou Reglament que respongui a la realitat normativa actual i a un model més eficaç de funcionament.

D'altra banda, es considera que el Reglament que ara s'aprova ha de tenir el caràcter de disposició de caràcter general, amb efectes davant de tercers, i, en conseqüència, no ha de tenir forma de simple acord de Govern, sinó de decret, de conformitat amb el que disposa l'article 62 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Per tot això, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller primer, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova el Reglament del Consell Tècnic, que s'incorpora a l'annex.

Barcelona, 21 de juny de 2005

Pasqual Maragall i Mira

President de la Generalitat de Catalunya

Josep Bargalló Valls

Conseller primer

Annex. Reglament del Consell Tècnic.

Capítol I. Organització i atribucions del Consell Tècnic.

Article 1

Naturalesa

1.1 El Consell Tècnic és l'òrgan col·legiat de suport al Govern.

1.2 Correspon al Consell Tècnic l'anàlisi i l'estudi de les disposicions i els afers que s'han de sotmetre a l'aprovació del Govern, i les altres funcions que li atribueix aquest Reglament.

Article 2

Composició

2.1 El Consell Tècnic està integrat pel conseller o consellera primer, que el presideix, per la persona titular de la Secretaria del Govern, que n'exerceix la vicepresidència, i per les persones titulars de les secretaries generals dels departaments...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR