DECRET 116/2005, de 14 de juny, del Consell Social de la Llengua Catalana.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 116/2005, de 14 de juny, del Consell Social de la Llengua Catalana.

El Decret 28/1991, de 18 de febrer, de creació del Consell Social de la Llengua Catalana, va constituir l'esmentat Consell com a òrgan d'assessorament, consulta i implicació social en la política lingüística de la Generalitat, per tal d'afavorir la contribució dels seus membres i dels sectors de la societat a què pertanyen a l'impuls de l'ús social de la llengua catalana.

Posteriorment, el Decret 148/2000, d'11 d'abril, va modificar-lo amb la finalitat d'adaptar-lo al nou marc normatiu que estableix la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, fer-ne més àgil el funcionament i potenciar la seva tasca atribuint-li la funció d'avaluar cada any els objectius i els resultats de la política lingüística del Govern i, en especial, l'informe anual que preveu l'article 39.3 de la Llei de política lingüística, així com funcions d'assessorament.

Aquest Decret adapta la composició del Consell a la societat d'aquest nou segle; garanteix la necessària pluralitat i interdisciplinarietat de les persones vocals i simplifica el seu funcionament fent-lo més àgil, en la mesura en què permet que la Comissió Permanent pugui crear ponències sectorials i especials, com a òrgans auxiliars del Ple i la Permanent, tot això amb l'objectiu d'incentivar la participació i estimular la implicació de la societat en el foment de l'ús social de la llengua catalana.

Finalment, aquest Decret introdueix un criteri de paritat de gènere en la seva composició entre els vocals que són nomenats per la persona titular del departament competent en matèria de política lingüística.

Per tot això, un cop escoltat el Consell Social, a proposta del conseller primer, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Finalitat del Consell

1.1 El Consell Social de la Llengua Catalana és l'òrgan d'assessorament, consulta i participació social en la política lingüística desenvolupada o impulsada pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

1.2 El Consell Social de la Llengua Catalana s'adscriu al Departament competent en matèria de política lingüística.

Article 2

Funcions

Són funcions del Consell:

  1. Avaluar els objectius i els resultats de la política lingüística del Govern de la Generalitat i, en especial, l'informe anual que preveu l'article 39.3 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística. Amb aquesta finalitat, el Consell elabora anualment un dictamen sobre les actuacions realitzades o impulsades l'any anterior pel Govern de la Generalitat.

  2. Estudiar i analitzar, a instàncies del Govern, les qüestions relacionades amb el foment i la promoció de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat.

  3. Dictaminar sobre els projectes d'instruments de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR