DECRET 110/1990, de 14 de maig, pel qual s'estableixen serveis mínims en l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Atesa la comunicació de la convocatòria de vaga efectuada per diverses organitzacions sindicals per als propers dies 16 i 18 de maig de 1990, que afecta tot el personal que presta els seus serveis a l'Administració de la Generalitat, tret del personal docent i sanitari;

Atès que, tal com reconeix l'article 28 de la Constitució espanyola, el dret fonamental dels treballadors a la vaga ha d'harmonitzar-se amb la prestació dels serveis públics essencials de la comunitat;

Per tant, atès el que disposen l'article 28 de la Constitució espanyola, l'article 11.i) de la Llei 17/1985, de 23 de juliol, i l'article 10 del Reial Decret-llei 17/1977, de 4 de març, i per tal de garantir els serveis essencials, considerats de conformitat amb la Sentència del Tribunal Constitucional núm. 51/86, de 24 d'abril;

A proposta del conseller de Governació i del de Treball, amb l'acord previ amb el comitè de vaga, i de conformitat amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

La situació de vaga anunciada per al proper dia 18, de les 0 a les 24 hores, s'entén condicionada al manteniment dels serveis mínims següents: Serveis de registre de documents (1). Serveis d'informació (2). Serveis de control d'accés als centres públics (3). Serveis de telefonia (4). Parc mòbil (5). Serveis de caixa (6). Agents rurals (7). Centres d'atenció dependents de l'ICASS (8). Institucions penitenciàries (9). Extinció d'incendis (10). Serveis d'ajut domiciliari (11). Serveis de salut pública (12). Centres d'atenció especial (13). Serveis de neteja urgents de centres assistencials, col·legis, escoles bressol (14). Personal directiu que garanteix la realització de la jornada laboral del personal que no es trobi en situació de vaga (15). Obres hidràuliques (16). Els serveis als quals correspongui la tramitació de les actuacions de terminis preclusius coincidents amb el dia de la vaga i l'incompliment de les quals pugui suposar la pèrdua o perjudicis greus de drets o interessos de terceres persones (17).

Article 2

El personal indispensable per atendre els serveis mínims esmentats a l'article anterior és el que es detalla en l'annex 1 d'aquest Decret.

Article 3

La situació de vaga anunciada per al proper dia 16, de les 12 hores a les 14 hores, s'entén condicionada al manteniment dels serveis mínims detallats a l'article 1 del present Decret, llevat dels serveis de registre de documents (1), serveis d'informació (2) i serveis de neteja urgents de col·legis i escoles bressol (14), que en resulten exclosos.

Article 4

El personal indispensable per atendre els serveis mínims a què fa referència l'article anterior és el que es detalla en l'annex 2 d'aquest Decret.

Article 5

5.1 Els serveis mínims que estableix aquest Decret, els cobrirà el personal que no secundi la convocatòria de vaga, el qual haurà de pertànyer als grups professionals implicats en els serveis mínims. 5.2 En cas que no hi hagi personal suficient que no exerceix el dret de vaga i amb les condicions assenyalades anteriorment, el responsable de personal corresponent indicarà nominativament les persones que han de cobrir els serveis mínims indicats, amb la consulta prèvia als representants sindicals i, si escau, al comitè de vaga.

Article 6

Als efectes del que disposen els articles 3 i 5 del present Decret, s'entén per centre de treball tota dependència, servei, local o edifici independent que pertany a un mateix Departament.

Article 7

El cessament i les alteracions dels serveis mínims establerts, i la realització d'actes dirigits a coartar el lliure exercici del dret de vaga seran sancionats d'acord amb el que estableixen la Llei 17/1985, de 23 de juliol, i el Decret 336/1986, de 6 de novembre, sens perjudici de la responsabilitat penal en què es pugui incórrer.

Article 8

Als funcionaris que exerceixin el dret de vaga, els serà d'aplicació la disposició addicional 4 de la Llei 17/1985.

Article 9

Pel que fa als articles 7 i 8, el personal laboral es regirà per la seva normativa específica.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 14 de maig de 1990

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep Gomis i Martí Conseller de Governació

Ignasi Farreres i Bochaca Conseller de Treball

Annex 1

Serveis de registre de documents, informació, control d'accés als centres públics i telefonia (1, 2, 3 i 4).

  1. Centres de treball que tinguin fins a 100...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR