DECRET 36/2014, de 18 de març, pel qual es modifica l'article 1 del Decret 101/2009, de 23 de juny, pel qual es regulen els serveis de compensació i liquidació de valors situats a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyDecret

Preàmbul

El Decret 101/2009, de 23 de juny, pel qual es regulen els serveis de compensació i liquidació de valors situats a Catalunya, va establir el règim jurídic de les entitats, situades a Catalunya, que realitzen funcions de registre, compensació i liquidació de valors, i l’àmbit de supervisió al qual han de quedar sotmeses les seves entitats participants i, especialment, s’hi van regular les funcions del Servei de Compensació i Liquidació de la Borsa de Valors de Barcelona, d’acord amb la normativa que resulti d’aplicació.

El 28 de setembre de 2009, l’Administració de l’Estat va interposar el recurs contenciós administratiu número 392/2009, contra alguns articles del Decret 101/2009, de 23 de juny, pel qual es regulen els serveis de compensació i liquidació de valors situats a Catalunya.

El 22 de març de 2013, la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar la Sentència 214/2013, la qual és ferma, en què s’estima parcialment el recurs, en el sentit de declarar que el Decret 101/2009, de 23 de juny, pel qual es regulen els serveis de compensació i liquidació de valors situats a Catalunya, té el seu abast en les operacions sobre valors admesos a negociació exclusivament en mercats d’àmbit català.

Per tot això, a proposta del conseller d’Economia i Coneixement, d’acord el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifica l’article 1 del Decret 101/2009, de 23 de juny, pel qual es regulen els serveis de compensació i liquidació de valors situats a Catalunya, que queda redactat de la manera següent:

“Article 1

"Objecte i àmbit d’aplicació

1.1 És objecte d’aquest Decret la regulació de les entitats, situades a Catalunya, que realitzen funcions de registre, compensació i liquidació de valors admesos a negociació exclusivament en mercats de l’àmbit autonòmic de Catalunya, i determinar sota quin règim jurídic i àmbit de supervisió han de quedar sotmeses les seves entitats participants. Especialment regula el Servei de Compensació i Liquidació de la Borsa de Valors de Barcelona.

1.2 Estan sotmeses a l’àmbit d’aplicació d’aquest Decret totes les entitats, situades a Catalunya, que realitzen funcions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR