DECRET 174/2009, de 10 de novembre, pel qual s'acorda l'inici de la revisió del Pla territorial general.

Fecha de Entrada en Vigor13 de Noviembre de 2009
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

174/2009, de 10 de novembre, pel qual s'acorda l'inici de la revisió del Pla territorial general.

El mes de març de 2010 es compliran 15 anys de l'aprovació del Pla territorial general de Catalunya, mitjançant la Llei 1/1995, de 16 de març.

Aquesta Llei estableix a l'article 8 la vigència indefinida d'aquest Pla i els supòsits i el procediment per a la seva revisió. En concret, aquest article disposa el que segueix:

.1. El Pla territorial general té vigència indefinida.

.2. La revisió del Pla territorial general s'efectua quan, a criteri del Govern de la Generalitat, es produeixin variacions rellevants de les circumstàncies socioeconòmiques, mediambientals o funcionals del país, o també quan ho acordi el Parlament. En tot cas, el Pla ha de ser revisat com a mínim cada deu anys.

.3. L'inici dels treballs per a la revisió del Pla s'ha de determinar per decret, amb informe previ de la Comissió de Coordinació de Política Territorial. El decret ha de definir els objectius de la revisió i el paper dels diferents organismes que hi hagin d'intervenir.

.4. El Pla revisat és aprovat pel Parlament mitjançant llei..

D'ençà de l'aprovació del Pla territorial general de Catalunya l'any 1995, les circumstàncies socials i econòmiques del país han variat considerablement. Factors com l'augment de la població, a causa, principalment, de la immigració; la universalització de l'ús de les noves tecnologies (principalment d'Internet); el canvi d'hàbits de la població, i, en general, la globalització de les relacions humanes i econòmiques comporten la necessitat de revisar el contingut del Pla territorial general de Catalunya.

Cal dir, així mateix, que sota la vigència del Pla territorial general, i en tant que ho ha permès el seu contingut normatiu, el Programa de planejament territorial ha dut a terme l'elaboració dels plans territorials parcials que preveu la Llei 1/1995. Així, el mes de juliol de 2009 es trobaven ja aprovats de manera definitiva tres plans territorials parcials (Alt Pirineu i Aran, Ponent-Terres de Lleida i Catalunya Central), i la resta (Camp de Tarragona, Regió Metropolitana de Barcelona, Comarques Gironines i la revisió del Pla de les Terres de l'Ebre) es troben en un estat avançat de tràmit que fa preveure la seva aprovació definitiva els propers mesos.

D'altra banda, l'elaboració d'aquests plans ha comportat una posada al dia d'aspectes metodològics i de diagnosi territorial que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR