DECRET 189/2010, de 30 de novembre, de concessió del Premi Justícia de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyDecret

DECRET

189/2010, de 30 de novembre, de concessió del Premi Justícia de Catalunya.

El Decret 77/2003, de 18 de març, pel qual es regulen les distincions en matèria de justícia a Catalunya, va crear el Premi Justícia de Catalunya i va establir els requisits que ha de complir la persona física o jurídica guardonada.

D'acord amb el Decret esmentat, el Premi Justícia de Catalunya s'atorga a les persones físiques o jurídiques que s'han distingit per la seva contribució rellevant en la renovació, l'aplicació i la difusió del dret propi de Catalunya; en la realització o l'impuls d'actuacions que afavoreixin la modernització, l'eficàcia i l'eficiència en la prestació de serveis relacionats amb la justícia a Catalunya; per l'adaptació de l'Administració de justícia a la realitat social que l'envolta; per l'especial dedicació en l'enfortiment dels drets de defensa i representació de les persones més desafavorides en l'àmbit de l'assistència jurídica gratuïta, així com per les actuacions notòries i rellevants en el camp de la justícia de pau.

L'Excel·lentíssima Senyora Maria Eugènia Alegret i Burgués es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona l'any 1978 i va ingressar a la carrera judicial per mitjà d'oposició l'any 1980.

L'any 1983 va ascendir a la categoria de magistrada. Durant el període de 1988 a 1991 va ser titular del Jutjat de Primera Instància núm. 8 de Barcelona. Va exercir com a magistrada de l'Audiència Provincial de Barcelona en les seccions civils 11a, 16a i 14a durant el període de 1991 a 2004. Des de l'any 1994 fins a l'any 2004 va ser membre titular de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

És membre de l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, des de l'any 2007, i membre de l'Associació Professional de la Magistratura.

L'Excel·lentíssima Senyora Maria Eugènia Alegret i Burgués va ser nomenada, l'any 2004, presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, càrrec que ha ocupat fins a l'any 2010.

Ha estat directora i ponent de nombrosos cursos formatius per a jutges i magistrats organitzats pel Consell General del Poder Judicial i pel Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, adscrit al Departament de Justícia. També ha col·laborat, des del punt de vista acadèmic, en altres àmbits professionals i jurídics.

Des del mes d'octubre de 1994 fins al mes d'abril de 1995 va ser presidenta del Jurat Provincial d'Expropiació, i l'any 1999 va ser membre del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR