DECRET 227/2008, de 18 de novembre, de creació i regulació de l'Observatori del Treball.

Fecha de Entrada en Vigor25 de Noviembre de 2008
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyDecret

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

DECRET

227/2008, de 18 de novembre, de creació i regulació de l'Observatori del Treball.

L'Estatut d'autonomia de Catalunya disposa a l'article 170 que correspon a la Generalitat la competència executiva en matèria de treball i relacions laborals.

Les polítiques públiques en aquesta matèria s'han de fonamentar en una diagnosi de la situació del món del treball en cada moment i en el conjunt del territori, així com en una avaluació dels seus efectes.

La necessitat de disposar de dades, informació i coneixement rellevants per a l'anàlisi en aquests àmbits amb la màxima immediatesa, així com de divulgar-ne els resultats, demanen que el departament competent en matèria de treball de l'Administració de la Generalitat doni resposta a aquestes exigències.

En conseqüència, la creació de l'Observatori de Treball, que comptarà amb la participació de les organitzacions sindicals i empresarials més representatives en l'àmbit de Catalunya, per una banda, obeeix a l'objectiu de donar resposta a aquestes necessitats i exigències, i es configura com una eina de gran vàlua per al disseny de les polítiques i actuacions en matèria de treball i, per una altra, aprofundeix les previsions de l'article 17 de la Llei 17/2002, de 5 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i de creació del Servei d'Ocupació de Catalunya, hi dóna resposta, i compleix les previsions de l'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana.

En virtut de tot això, de conformitat amb la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, amb el dictamen previ del Consell de Treball, Econòmic i Social, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta de la consellera de Treball i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació de l'Observatori del Treball

1.1 Es crea l'Observatori del Treball com a òrgan col·legiat del departament competent en matèria de treball.

1.2 L'Observatori del Treball s'adscriu a la Secretaria General del departament competent en matèria de treball, que li proporciona els mitjans necessaris per al compliment de les seves funcions.

Article 2

Finalitat de l'Observatori del Treball

La finalitat de l'Observatori del Treball és obtenir i proporcionar informació, anàlisi i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR