DECRET 364/1996, de 12 de novembre, pel qual es crea el Programa de salut maternoinfantil.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

La salut maternoinfantil ha experimentat a Catalunya una millora notable en els darrers anys, que s'expressa en la disminució considerable de les taxes de morbiditat i mortalitat materna, perinatal i infantil. Aquesta evolució positiva s'ha produït en les societats industrials desenvolupades a causa, entre d'altres factors, de la millora del nivell de vida, de la universalització de l'atenció sanitària i de l'augment progressiu del sanejament ambiental.

Malgrat aquesta millora en els índexs clàssics de morbiditat i mortalitat, és necessari seguir treballant en la línia de la seva reducció.

També és prioritari fer front a les noves necessitats de salut que es plantegen, no tant lligades a una malaltia com al fet de potenciar al màxim el desenvolupament integral dels infants. En aquest sentit, cal orientar els esforços cap a la prevenció de malalties i la promoció de la salut, i instaurar des de la infància hàbits i conductes saludables que evitin l'aparició futura de la malaltia.

Aquest plantejament exigeix un abordatge integral, que tingui en compte el fet que la salut maternoinfantil forma un binomi inseparable en la perspectiva de la millora de la salut.

Per assolir aquest objectiu es considera necessari crear un programa en matèria de salut maternoinfantil, que analitzi les necessitats sanitàries, planifiqui les intervencions a desenvolupar, coordini les diferents activitats i n'avaluï els resultats.

Per tot això, d'acord amb el que disposen els articles 61 i 62 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea el Programa de salut maternoinfantil, el qual s'adscriu a la Direcció General de Salut Pública.

Article 2

L'objectiu d'aquest Programa és la millora de la salut maternoinfantil mitjançant el desenvolupament de tasques de caràcter preventiu i de promoció de la salut dirigides a l'atenció a la maternitat, inclosos els aspectes reproductius, i a la infància.

Article 3

Són funcions del Programa les següents:

  1. L'anàlisi de les necessitats de salut maternoinfantil.

  2. L'estudi i la proposta de programes i activitats preventives i de promoció destinades a millorar la salut maternal, durant l'etapa pregestacional, gestacional, el part i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR