DECRET 263/1989, de 9 d'octubre, sobre reestructuració de la Direcció General de la Funció Pública.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

La Llei 17/1985, de 23 de juliol, de la funció pública de l'Administració de la Generalitat, estableix les atribucions que corresponen al conseller competent en matèria de funció pública, les quals s'exerceixen, en el que correspon, per mitjà de la Direcció General de la Funció Pública, sens perjudici del que estableix l'article 12.3 de la Llei esmentada;

Atesa l'experiència adquirida d'ençà de la publicació de la Llei esmentada pel que fa referència a la transcendència de les funcions que exerceix la Direcció General de la Funció Pública i també l'aprovació de la normativa sobre òrgans de representació del personal i de l'Acord Marc, per tal de garantir la bona marxa i l'eficàcia de l'actuació administrativa en matèria de personal, es fa necessari procedir a la reestructuració de la Direcció General esmentada i establir els òrgans adequats a les especialitats de les funcions a realitzar;

Consegüentment, a proposta del conseller de Governació, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Corresponen a la Direcció General de la Funció Pública les funcions següents:

  1. Elaborar les disposicions de caràcter general en matèria de funció pública.

  2. Estudiar i preparar i, si s'escau, informar sobre aquells assumptes que hagin de ser sotmesos a la Comissió tècnica de la Funció Pública.

  3. Gestionar el Registre general de personal.

  4. Elaborar i proposar els catàlegs o les relacions de llocs de treball de l'Administració de la Generalitat i els organismes que en depenen.

  5. Preparar i, si s'escau, mantenir les reunions que siguin necessàries amb els representants del personal, i també participar en les negociacions amb les juntes de personal i les meses de negociació, i elevar les propostes a l'òrgan competent.

  6. Programar efectius de l'Administració de la Generalitat i proposar les corresponents convocatòries de proves selectives i, si s'escau, de provisió de llocs de treball generals, i emetre informes sobre la seva resolució i gestionar-la.

  7. Donar el suport tècnic i l'assessorament adient en matèria de funció pública que li sigui requerit a tots els departaments i organismes de la Generalitat i altres entitats públiques.

  8. Resoldre les situacions i incidències dels funcionaris.

  9. Exercir les altres competències que li assigni la normativa vigent.

Article 2

Per al compliment de les seves funcions, la Direcció General compta amb una Subdirecció General de la Funció Pública a la qual li corresponen les funcions següents:

  1. Coordinar, impulsar i establir criteris d'actuació dels serveis que en depenen, d'acord amb les directrius que estableix el director general.

  2. Cooperar amb el director general de la Funció Pública, en particular, en l'exercici de les seves funcions en matèria sindical del personal funcionari al servei de l'Administració de la Generalitat.

  3. Substituir el director general quan sigui necessari.

  4. Exercir les altres competències que li encomani el director general.

Article 3

De la Subdirecció General de la Funció Pública depenen cinc serveis:

  1. Servei de Plantilles i Registre de Personal.

  2. Servei de Convocatòries.

  3. Servei Tècnic i de Normativa.

  4. Servei d'Assessorament.

  5. Servei de Personal Laboral.

Article 4

El Servei de Plantilles i Registre de Personal té cura de les qüestions següents:

  1. Constituir, mantenir i coordinar els registres de personal.

  2. Mantenir i resoldre totes les qüestions que es derivin dels registres auxiliars.

  3. Confeccionar el cens sindical i les dades estadístiques que es derivin dels registres.

  4. Realitzar les certificacions requerides pel personal al servei de la Generalitat o dels seus òrgans que constin al Registre de personal.

  5. Participar en la valoració i la classificació de llocs de treball i preparar les modificacions dels catàlegs i de les relacions de llocs de treball.

  6. Resoldre les qüestions que es refereixin a plantilles i relacions de llocs de treball.

  7. Controlar i proposar les despeses de la Direcció General i col·laborar en l'elaboració de l'avantprojecte de pressupost.

  8. Gestionar les situacions i les incidències de funcionaris.

  9. Proposar les normes de funcionament del Registre general de personal.

  10. Gestionar les incidències del personal de la Direcció General.

Article 5

El Servei de Convocatòries té cura dels aspectes següents:

  1. Preparar les convocatòries de selecció de personal al servei de la Generalitat, gestionar-les i proposar l'adjudicació de les vacants ofertes.

  2. Preparar les convocatòries de concursos de provisió de llocs de treball, gestionar-les i proposar l'adjudicació dels llocs objecte de convocatòria.

  3. Controlar i gestionar les convocatòries de càrrecs de comandament.

  4. Tramitar els expedients de nomenament de funcionaris.

  5. Coordinar l'elaboració de l'oferta d'ocupació pública i determinar les places que hagin de ser ofertes en concurs de trasllats.

  6. Qualsevol de les tasques que li siguin encomanades en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR