DECRET 102/1995, de 24 de març, sobre reestructuració de la Direcció General de la Funció Pública.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'Administració pública en general està subjecta a uns processos de canvi i modernització per tal de garantir una millora en la seva activitat que permeti una satisfacció més acurada dels interessos generals i en particular una adequada atenció als ciutadans, sent els recursos humans un dels elements fonamentals a tenir en compte per aconseguir una millora efectiva de l'activitat administrativa.

En aquest context, la Direcció General de la Funció Pública, com a òrgan que, d'acord amb la legislació vigent, exerceix competències horitzontals en matèria de personal sobre els diversos departaments i organismes, és necessari que adeqüi la seva estructura per tal d'aconseguir amb eficiència la concreció de la política general de personal fixada pel Govern.

D'una banda, mitjançant la nova estructura de la Direcció General de la Funció Pública, es vol afavorir una major coordinació i homogeneïtat en les polítiques de personal aplicables als funcionaris i al personal laboral, donar més prioritats a les actuacions relacionades amb els sistemes de provisió de llocs de treball i a la cultura i pràctica de l'avaluació, així com desenvolupar noves polítiques de personal i potenciar-ne altres ja iniciades.

D'altra banda, l'establiment d'unitats més petites i amb estructures més planes facilitarà a la Direcció General de la Funció Pública guanyar en agilitat.

Finalment, cal preveure el progressiu procés de departamentalització que forçosament s'ha de produir per tal d'adaptar-se als problemes reals dels serveis públics i l'agilitat en donar-hi resposta.

En conseqüència, d'acord amb el que disposen l'article 62 de la Llei 13/1989, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, l'article 12 de la Llei 17/1985, de 23 de juliol, de la funció pública de l'Administració de la Generalitat, modificada per la Llei 9/1994, de 29 de juny, i d'acord amb el que disposa el Decret 30/1995, de 7 de febrer, a proposta del Departament de la Presidència i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Corresponen a la Direcció General de la Funció Pública les competències i funcions previstes a l'article 12.1 de la Llei 17/1985, modificada per la Llei 9/1994, de 29 de juny, llevat de l'aprovació de les normes reglamentàries assenyalades a l'apartat a) i les determinades als apartats b) i o). També li corresponen, específicament, les funcions següents:

  1. Elaborar els projectes de disposicions de caràcter general en matèria de funció pública.

  2. Fixar els objectius i elaborar els criteris d'actuació en matèria de personal per al desplegament de la política general de personal aprovada pel Govern de la Generalitat.

  3. Coordinar i proposar les relacions de llocs de treball de l'Administració de la Generalitat que hagin de ser aprovades pel Govern o per la Comissió Tècnica de la Funció Pública i les seves modificacions.

  4. Coordinar i gestionar el Registre general de personal, sens perjudici de les competències que corresponen a cada departament.

  5. Col·laborar en la programació dels efectius de personal, participar en els processos selectius, de provisió de llocs, i, si s'escau, d'avaluació del personal.

  6. Proposar a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya o a altres centres de formació de funcionaris i als departaments de l'Administració de la Generalitat iniciatives de formació que es considerin necessàries, lligades amb les polítiques de personal.

  7. Establir, conjuntament amb la Direcció General de Pressupostos i Tresor del Departament d'Economia i Finances, les directrius en política retributiva.

  8. Resoldre les situacions i incidències dels funcionaris i, si s'escau, de personal laboral, que no estiguin atribuïdes o delegades a altres òrgans.

  9. Representar a la Generalitat en les relacions amb les organitzacions sindicals i els representants del personal, tant laboral com el subjecte al règim estatutari, sens perjudici de les competències que d'acord amb la normativa vigent corresponen a cada departament.

  10. Analitzar les propostes i, si s'escau, emetre informe sobre els assumptes que hagin de ser sotmesos al Govern o a la Comissió Tècnica de la Funció Pública, en matèria de personal.

  11. Assessorar i donar el suport tècnic adient en matèria de personal a tots els departaments, organismes i entitats de l'Administració de la Generalitat.

  12. Proposar mesures, dins l'àmbit de les seves competències, sobre la millora de l'organització i modernització administrativa.

  13. Exercir la representació de la Generalitat davant altres administracions en matèria de personal, sempre que no sigui assignada específicament a altres òrgans.

  14. Avaluar i controlar el compliment de la normativa vigent en matèria de recursos humans, així com l'impuls, avaluació i control de les polítiques aprovades.

  15. Proposar la valoració i classificació dels llocs de treball competència de la Direcció General.

  16. Exercir les altres competències que se li assignin d'acord amb la normativa vigent. 1.2 En qualsevol cas, les competències i funcions a què es refereix l'apartat anterior s'entén que corresponen a la Direcció General de la Funció Pública sempre que no hagin estat atribuïdes o delegades, totalment o parcialment, als departaments.

Article 2

De la Direcció General depenen els òrgans següents:

  1. Subdirecció General de Suport Tècnic i Jurídic.

  2. Subdirecció General de Gestió de Personal.

  3. Subdirecció General de Relacions Sindicals.

  4. Inspecció General de Serveis de Personal.

Article 3

Corresponen a la Subdirecció General de Suport Tècnic i Jurídic les funcions següents:

  1. Establir els objectius i criteris d'actuació dels òrgans que en depenen i coordinar i supervisar la seva activitat.

  2. Assessorar el director general en matèria de règim jurídic i de les polítiques específiques de personal que s'hagin de desenvolupar en compliment de la política general de personal aprovada pel Govern de la Generalitat.

  3. Proposar i, si s'escau, elaborar el desplegament normatiu en matèria de funció pública.

  4. Assessorar els departaments, organismes i entitats en matèria de funció pública.

  5. Proposar la modificació del règim jurídic de personal i la millora de les polítiques específiques de personal quan sigui necessari i, si s'escau, emetre informe sobre les propostes que efectuïn els departaments.

  6. Qualsevol altra que li pugui ser encomanada pel director general.

Article 4

De la Subdirecció General de Suport Tècnic i Jurídic depenen els serveis següents:

  1. Servei d'Assessorament en matèria de personal funcionari.

  2. Servei de Recursos i Normativa.

Article 5

Corresponen al Servei d'Assessorament en matèria de personal funcionari les funcions següents:

  1. Assessorar i emetre informes sobre les consultes que li siguin formulades sobre personal funcionari al servei de l'Administració.

  2. Elaborar i proposar els criteris de coordinació adequats per l'aplicació de la normativa, establint relacions amb els diferents departaments i organismes afectats.

  3. Supervisar i controlar el recull de les consultes formulades i dels dictàmens evacuats, a l'efecte d'elaborar, si s'escau, els criteris emprats per la Direcció General sobre temes de personal funcionari i assimilat.

  4. Elaborar estudis i informes de caràcter general o d'aspectes parcials sobre personal.

  5. Informar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR