DECRET 56/2005, de 5 d'abril, de reestructuració de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

56/2005, de 5 d'abril, de reestructuració de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

La Llei 4/1987, de 24 de març, configura l'Escola d'Administració Pública de Catalunya com la institució bàsica a Catalunya de formació, selecció i estudi en matèria de funció pública. Aquest reconeixement legal de la competència en matèria de formació motiva que és aquesta institució la que ha de liderar la implantació d'un nou model de formació contínua de les administracions públiques de Catalunya.

Arran de la Sentència del Tribunal Constitucional 228/2003, de 18 de desembre, l'any 2005 s'han territorialitzat per primera vegada en la Llei de pressupostos de l'Estat els fons de formació continua corresponents a l'administració de la Generalitat.

La implantació d'aquest nou model de formació ha de facilitar l'accés a la formació dels empleats públics en condicions d'igualtat en tot el territori de Catalunya, per la qual cosa, l'Escola d'Administració Pública de Catalunya ha d'impulsar una programació formativa presencial impartida des del territori, i ha de potenciar els mètodes de formació a distància per mitjà de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Amb la finalitat d'adequar l'estructura de l'Escola a les noves necessitats i de potenciar la formació del personal al servei de la Generalitat al territori, se suprimeix el Servei de Formació per a l'Administració de la Generalitat i es creen dues noves unitats, el Servei de Formació Contínua i el Servei de Formació Descentralitzada i no Presencial.

El Servei de Formació Contínua tindrà com a funció primordial la d'impulsar i planificar els instruments de coordinació de la formació contínua a les administracions públiques de Catalunya, així com la d'impulsar la implantació de processos que assegurin la qualitat en la formació de les administracions públiques.

El Servei de Formació Descentralitzada i no Presencial tindrà com a funció primordial fomentar i impulsar la formació per atendre les necessitats formatives específiques del personal al servei de la Generalitat al territori, de forma presencial i a distància, per mitjà de les tecnologies de la informació i comunicació.

En conseqüència, a proposta del conseller de Governació i Administracions Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Funcions i estructura de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

1.1 A l'Escola d'Administració Pública de Catalunya li corresponen les funcions que preveu la Llei 4/1987, de 24 de març, reguladora de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

1.2 Depèn de la direcció de l'Escola la Subdirecció General de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Article 2

Subdirecció General de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

2.1 Corresponen a la Subdirecció General de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya les funcions següents:

  1. Cooperar amb la direcció de l'Escola en l'exercici de les funcions de gestió i direcció dels seus serveis i del personal.

  2. Realitzar les tasques de planificació, direcció i control de les activitats que hagi d'exercir l'Escola a tot el territori de Catalunya en l'àmbit de l'estudi i la difusió de les matèries relatives a l'Administració i a la funció pública.

  3. Dirigir i coordinar les activitats de les unitats que en depenen.

  4. Donar suport a la coordinació de la formació contínua a les administracions públiques catalanes i, en especial, l'elaboració del pla de formació de l'Escola i dels departaments de la Generalitat.

  5. Fer el seguiment i impulsar els mitjans tècnics per a la gestió dels fons de formació contínua de les administracions públiques catalanes.

  6. Qualsevol altra que li encomani la direcció de l'Escola.

    2.2 De la Subdirecció General de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya depenen les unitats següents:

  7. El Servei de Formació Contínua.

  8. El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR