DECRET 149/2007, de 10 de juliol, de reestructuració de l'organització territorial del Departament de Justícia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

149/2007, de 10 de juliol, de reestructuració de l'organització territorial del Departament de Justícia.

El Decret 272/2005, de 27 de desembre, d'organització territorial del Departament de Justícia, adaptava la seva estructura al nou model de divisió territorial de la Generalitat de Catalunya i a una distribució més equilibrada de la prestació dels serveis que són competència d'aquest Departament. Es dotava, per tant, d'una organització homogènia, més descentralitzada en la prestació del servei i més adaptada a la nova configuració dels serveis centrals.

El Decret 250/2006, de 6 de juny, modificat pel Decret 410/2006, de 31 d'octubre, va crear les unitats administratives dins de l'àmbit de l'Administració de justícia a Catalunya. L'esmentat Decret 250/2006 va adscriure les unitats administratives als serveis de Suport Judicial i Penitenciari dels Serveis Territorials del Departament de Justícia a Girona, Lleida i Tarragona i de les gerències territorials de Barcelona Ciutat, Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona Nord i Barcelona Sud; i a les seccions de Suport Judicial i Penitenciari dels Serveis Territorials del Departament de Justícia a la Catalunya Central, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran.

El Decret 12/2007, de 16 de gener, de reestructuració del Departament de Justícia, va adequar l'estructura orgànica del Departament a les noves necessitats de l'Administració de justícia i del sistema penitenciari i de justícia juvenil.

Així, en l'àmbit dels serveis a l'Administració de justícia i per tal de garantir la prestació d'un servei públic de la justícia, pròxim a la ciutadania, àgil, de qualitat i eficient, prioritzant l'aplicació de les disposicions de l'Estatut en matèria de justícia, la posada en marxa de la nova oficina judicial i l'impuls de la justícia de pau i de proximitat, es van crear la Secretaria de Relacions amb l'Administració de Justícia i les direccions generals de Modernització de l'Administració de Justícia i la de Recursos de l'Administració de Justícia.

En l'àmbit de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i de Justícia Juvenil, amb la finalitat de reforçar les capacitats per permetre un creixement significatiu de les mesures penals alternatives per a persones adultes, es van situar sota una mateixa direcció general els serveis de justícia juvenil i les mesures alternatives per a persones infractores adultes. Per aquest motiu, es van distribuir les funcions entre les dues direccions generals ja existents, és a dir, que la Direcció General de Justícia Juvenil passa a denominar-se Direcció General d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, per responsabilitzar-se també de totes les mesures penals a la comunitat per a les persones adultes; mentre que la Direcció General de Recursos i Règim Penitenciari centra la seva funció en la supervisió dels centres penitenciaris i en la gestió del conjunt de mesures penitenciàries d'internament.

És en aquest nou context en què s'emmarca la modificació del Decret 272/2005, de 27 de desembre, d'organització territorial del Departament de Justícia, desdoblant l'actual Servei de Suport Judicial i Penitenciari en dos, el de Suport Judicial i el de Suport a l'Execució Penal, aconseguint que les dues secretaries sectorials, tinguin, dins de l'organització territorial, un interlocutor diferenciat per als dos àmbits sectorials, i també per tal d'ajustar l'estructura que en depèn amb la finalitat de donar impuls als nous reptes que es plantegen en aquests àmbits competencials.

Per tot això, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la consellera de Justícia i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Estructura, dependència i funcions dels òrgans territorials del Departament de Justícia

Article 1

Estructura

1.1 El Departament de Justícia s'estructura en l'àmbit territorial, d'una banda, en sis serveis territorials que exerceixen les seves funcions en els àmbits territorials següents:

  1. Catalunya Central: comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès, amb seu a Manresa.

  2. Girona: comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Ripollès i la Selva, amb seu a Girona.

  3. Lleida: comarques de les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra, el Segrià i l'Urgell, amb seu a Lleida.

  4. Tarragona: comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès, amb seu a Tarragona.

  5. Les Terres de l'Ebre: comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, amb seu a Tortosa.

  6. L'Alt Pirineu i Aran: comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i Era Val d'Aran, amb seu a la Seu d'Urgell.

    1.2 D'altra banda, la prestació de serveis del Departament de Justícia en l'àmbit de Barcelona s'exerceix a través de quatre gerències territorials amb la divisió següent:

  7. Barcelona Ciutat, amb seu a Barcelona.

  8. Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, amb seu a la Ciutat de la Justícia, ubicada als municipis de l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona.

  9. Barcelona Nord: partits judicials de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Granollers, Mollet del Vallès, Sabadell, Terrassa, Cerdanyola del Vallès, Rubí, Mataró i Arenys de Mar, amb seu a Santa Coloma de Gramenet.

  10. Barcelona Sud: partits judicials de Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, Martorell, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès, amb seu a Sant Feliu de Llobregat.

Article 2

Dependència orgànica i funcional

Els Serveis Territorials i les Gerències Territorials del Departament de Justícia estan adscrits a la Secretaria General i depenen funcionalment de la Secretaria General, de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil i de la Secretaria de Relacions amb l'Administració de Justícia.

Article 3

Funcions

3.1 Als Serveis Territorials i les Gerències Territorials del Departament de Justícia, amb rang orgànic assimilat a subdirecció general, els correspon:

  1. Representar el Departament de Justícia en el seu àmbit territorial.

  2. Vetllar pel compliment de les disposicions legals vigents relatives a les competències del Departament de Justícia.

  3. Impulsar i coordinar el funcionament dels òrgans que en depenen, i exercir el comandament del personal al seu càrrec, sens perjudici de les funcions que en cada àmbit tinguin les unitats directives del Departament.

  4. Impulsar i desenvolupar els programes d'actuació que determini el Departament i en especial aquells que tinguin per objecte agilitar el funcionament de la justícia i millorar l'atenció a la ciutadania.

  5. Elaborar les dades, els estudis i els informes que siguin d'interès per a la planificació d'actuacions.

  6. Vetllar per l'actualització dels continguts dels diversos canals d'informació i de comunicació relacional dins de l'àmbit de la seva competència.

  7. Les funcions que tinguin expressament delegades.

3.2 Els Serveis Territorials, com a representants del Departament en el seu àmbit territorial corresponent, formaran part del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat regulat a l'article 6.1 del Decret 223/2004, de 9 de març. La Gerència Territorial de Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat coordina la funció de representació de les diferents gerències territorials i formarà part del Consell de Direcció de l'Administració Territorial corresponent, en representació de totes les gerències territorials. La persona titular de la Secretaria General pot preveure l'assistència al Consell de Direcció esmentat d'una altra gerència territorial en lloc de la Gerència Territorial de Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Capítol 2

Estructura dels Serveis Territorials i Gerències Territorials del Departament de Justícia

Article 4

Serveis Territorials del Departament de Justícia a Girona, Lleida i Tarragona, i Gerències Territorials de Barcelona Ciutat, Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona Nord i Barcelona Sud

Els Serveis Territorials del Departament de Justícia a Girona, Lleida i Tarragona, i les Gerències Territorials de Barcelona Ciutat, Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona Nord i Barcelona Sud s'estructuren en:

  1. Servei de Gestió Econòmica, Personal i Obres.

  2. Servei de Suport Judicial.

  3. Servei de Suport a l'Execució Penal.

Article 5

Serveis Territorials del Departament de Justícia a la Catalunya Central, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran

Els Serveis Territorials del Departament de Justícia a la Catalunya Central, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran s'estructuren en:

  1. Secció de Gestió Econòmica, Personal i Obres

  2. Secció de Suport Judicial

  3. Secció de Suport a l'Execució Penal

Capítol 3

Servei de Gestió Econòmica, Personal i Obres dels Serveis Territorials del Departament de Justícia a Girona...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR