DECRET 266/2004, de 27 d'abril, de regulació dels òrgans de l'Observatori de Dret Privat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyDecret

DECRET 266/2004, de 27 d'abril, de regulaciÛ dels Úrgans de l'Observatori de Dret Privat de Catalunya.

El Decret 13/2000, de 10 de gener, de reestructuraciÛ parcial del Departament de JustÌcia, va crear l'Observatori de Dret Privat de Catalunya, com a Úrgan desconcentrat sense personalitat jurÌdica prÚpia, que depËn de la persona titular del Departament de JustÌcia, amb la finalitat d'actuar com un instrument especialitzat de l'acciÛ polÌtica del Govern de la Generalitat en matËria de dret privat de Catalunya i com un centre de seguiment, estudi, debat i divulgaciÛ d'aquest dret i de relacions amb altres organismes estatals i internacionals amb finalitats semblants.

MitjanÁant el Decret 190/2000, de 29 de maig, es va regular la composiciÛ, l'organitzaciÛ i el funcionament dels diferents Úrgans de l'Observatori i s'aprovaren totes les determinacions necess‡ries per iniciar les activitats.

El Decret 125/2002, de 30 d'abril, de reestructuraciÛ de la DirecciÛ General de Dret i d'Entitats JurÌdiques, va establir l'adscripciÛ de l'Observatori a la DirecciÛ General esmentada, la qual, mitjanÁant aquest Úrgan, dirigeix les funcions que la legislaciÛ vigent atribueix al Departament de JustÌcia en matËria de dret privat, i dÛna al'Observatori el suport necessari pel que fa a la planificaciÛ, organitzaciÛ i gestiÛ administrativa i econÚmica.

El temps transcorregut des que l'Observatori va comenÁar a funcionar i l'experiËncia adquirida durant aquests anys, aixÌ com la reflexiÛ sobre la necessitat d'efectuar canvis per a un funcionament mÈs operatiu d'aquest, aconsellen introduir algunes modificacions en la regulaciÛ dels seus Úrgans.

Desapareixen les Seccions de la ComissiÛ de CodificaciÛ, que es van crear per a la realitzaciÛ d'una tasca concreta amb una durada determinada, i es crea la ComissiÛ Permanent d'aquesta, que ja estava prevista en el Decret 190/2000, i es regulen les seves funcions, composiciÛ i rËgim de reunions.

AixÌ mateix, es dÛna rellev‡ncia a lacreaciÛ de grups de treball i ponËncies especials, coordinats per la Permanent, per a l'estudi de temes concrets i s'introdueix la possibilitat d'incorporar puntualment a les reunions a persones externes perquË assessorin en una matËria determinada.

TambÈ es considera convenient modificar la composiciÛ del Consell Rector i del Ple de la ComissiÛ de CodificaciÛ, i modificar el rËgim de nomenaments i cessaments per una q¸estiÛ d'operativitat i de fer mÈs ‡gil i eficient el funcionament de l'Observatori.

Malgrat que es respecta part del contingut dels 3 capÌtols del Decret 190/2000, raons de tËcnica normativa aconsellen recollir les modificacions en un text ˙nic que substitueix el Decret esmentat.

Per aixÚ, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de JustÌcia, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

CapÌtol 1

El Consell Rector de l'Observatori

Article 1

Concepte

El Consell Rector Ès l'Úrgan de deliberaciÛ, consulta i seguiment de les activitats de l'Observatori i de participaciÛ de les institucions vinculades al dret privat de Catalunya.

Article 2

Funcions

El Consell Rector tÈ les funcions seg¸ents:

a)†Deliberar i informar sobre les lÌnies generals del pla d'activitats i aprovar els plans d'actuaciÛ anuals de l'Observatori.

b)†ConËixer dels convenis i de les relacions amb altres entitats i organismes amb objectius coincidents.

c)†Aprovar la memÚria anual de les activitats de l'Observatori.

d)†Controlar el compliment dels acords adoptats.

Article 3

ComposiciÛ

3.1††La persona titular del Departament de JustÌcia presideix el Consell Rector.

3.2††La persona titular de la DirecciÛ General de Dret i d'Entitats JurÌdiques exerceix les funcions de la vicepresidËncia i substitueix el president o presidenta en cas d'absËncia.

3.3††Formen part del Consell Rector com a vocals:

a)†La persona titular de la presidËncia de la ComissiÛ JurÌdica Assessora.

b)†La persona titular de la presidËncia del Consell Consultiu.

c)†Les persones que han estat consellers de JustÌcia de la Generalitat de Catalunya.

d)†La persona titular de la direcciÛ del Gabinet JurÌdic de la Generalitat.

e)†La persona titular de la presidËncia de l'AcadËmia de JurisprudËncia i LegislaciÛ de Catalunya.

f)†La persona titular del deganat del Col∑legi de Notaris de Catalunya.

g)†La persona titular de la presidËncia del Consell de Col∑legis d'Advocats de Catalunya.

h)†La persona titular de la presidËncia del Consell de Col∑legis de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR