DECRET 179/1992, d'1 de setembre, de creació de la Secretaria General de Joventut.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Les actuacions que envers la joventut va endegar la Generalitat d'ençà que va assumir les competències en aquesta matèria han anat en augment progressivament i s'han diversificat en diferents àmbits per tal d'atendre els nous requeriments actuals i futurs en matèria de joventut.

En l'actualitat cal impulsar i dinamitzar noves accions per tal de poder optimitzar els recursos i aconseguir una major coordinació de les diverses actuacions que, adreçades als joves, es projecten sobre les diferents vessants de l'activitat pública.

Així mateix, tenint present que el desenvolupament evolutiu fins a l'edat adulta passa per les etapes d'infància, adolescència i joventut, resulta aconsellable que les accions que en cada moment es portin a terme en aquest camp es facin de forma continuada, coherent i amb unitat de criteri.

És per això que es fa necessari donar un major pes específic a la política de joventut en el conjunt de l'acció de Govern i com a primer pas configurar aquest àmbit amb un rang organitzatiu adequat, mitjançant la creació d'un òrgan de direcció, planificació i execució de la política juvenil que acordi el Govern de la Generalitat.

De conformitat amb l'anterior i atesa la Llei 2/1992, de 7 de juliol, que modifica la Llei 13/1989, relativa a l'Administració de la Generalitat, que permet crear en el si d'un departament secretaries sectorials amb rang orgànic de secretaria general quan l'especificació o complexitat tècnica o organitzativa d'un determinat àmbit material ho requereixi;

En conseqüència, d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

Es crea la Secretaria General de Joventut, adscrita al Departament de la Presidència, com a òrgan de direcció, planificació, coordinació i execució de la política juvenil de la Generalitat.

Article 2

2.1 Correspon a la Secretaria General de Joventut:

  1. L'elaboració i la proposta de les directrius sobre política juvenil.

  2. El disseny i execució de programes d'actuació d'acord amb les directrius aprovades pel Govern.

  3. La coordinació, el seguiment i la supervisió dels programes i de les actuacions interdepartamentals en l'àmbit de la joventut.

  4. La direcció, el seguiment i la supervisió dels programes i actuacions en l'àmbit juvenil corresponents al Departament al qual s'adscriu la Secretaria General de Joventut.

  5. Exercir les funcions inherents a la vicepresidència de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR