ORDRE EDU/246/2009, de 8 de maig, per la qual es creen nous centres de recursos educatius per a deficients auditius del Departament d'Educació i s'adequa l'àmbit territorial dels actuals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/246/2009, de 8 de maig, per la qual es creen nous centres de recursos educatius per a deficients auditius del Departament d'Educació i s'adequa l'àmbit territorial dels actuals.

El Decret 155/1994, de 28 de juny, pel qual es regulen els serveis educatius del Departament d'Educació (DOGC núm. 1918, de 8.7.1994), defineix, en el seu article 9, els centres de recursos educatius per a deficients auditius (CREDA) com a serveis educatius que proporcionen suport a l'activitat dels professionals de l'ensenyament per contribuir a l'adequació de la seva tasca a les necessitats educatives especials dels alumnes amb disminucions auditives greus i permanents i dels alumnes amb trastorns de llenguatge.

El Decret 117/1984, de 17 d'abril, sobre ordenació de l'educació especial per a la seva integració en el sistema ordinari (DOGC núm. 435, de 18.05.1984), preveu en els seus articles 9 i 13 que el Departament d'Educació dotarà el sistema educatiu de mitjans d'ordre personal i tècnic per a la correcta atenció pedagògica als alumnes amb necessitats educatives especials.

Mitjançant el Decret 269/2007, d'11 de desembre (DOGC núm. 5028, de 13.12.2007) i el Decret 247/2008, de 16 de desembre (DOGC núm. 5282, de 19.12.2008), es va reestructurar parcialment el Departament d'Educació per adequar l'organització a les necessitats actuals i es van crear, respectivament, els serveis territorials d'Educació del Maresme-Vallès Oriental i els serveis territorials d'Educació a la Catalunya Central.

Atesa la conveniència de redefinir i ajustar la xarxa de CREDA a les necessitats dels nous àmbits territorials d'acord amb els decrets esmentats, i a proposta de la Direcció General d'Innovació,

Ordeno:

Article 1

Es creen els centres de recursos educatius per a deficients auditius (CREDA) que es detallen a l'annex 1, en l'àmbit territorial i emplaçament que s'indica.

Article 2

S'atribueix nou àmbit territorial d'actuació als centres de recursos educatius per a deficients auditius (CREDA) que es detallen a l'annex 2.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR