ORDRE ENS/141/2012, de 18 de maig, per la qual es crea el Centre de Recursos Educatius per a Deficients Visuals (CREDV) i se suprimeix l'EAP d'Escolars Invidents de Barcelona per integració dels seus professionals en el CREDV.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

L’any 1983 el Departament d’Ensenyament, per tal de proporcionar l’atenció psicopedagògica adequada a les necessitats educatives de l’alumnat amb discapacitat visual, va crear l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP) d’Escolars Invidents de Barcelona per l’Ordre de 20 de maig de 1983, per la qual es regula la intervenció psicopedagògica als centres escolars i es creen els Equips d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica.

Posteriorment, l’article 2.1d) del Decret 155/1994, de 28 de juny, pel qual es regulen els serveis educatius del Departament d’Ensenyament (DOGC núm. 1918, de 8.8.1994), defineix els centres de recursos per a diversos tipus de disminucions com a serveis educatius del Departament d’Ensenyament i l’article 12 del mateix Decret, preveu que "el Departament d’Ensenyament podrà crear o convenir amb altres institucions centres de recursos educatius per desenvolupar funcions similars a les descrites a l’article 11 d’aquest Decret, en relació amb disminucions físiques, psíquiques o sensorials".

Així mateix, la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació disposa a l’article 86.5 que "el Departament pot establir acords amb altres entitats per a prestar serveis educatius específics i serveis didàctics de suport a la docència, d’acord amb el que el Govern determini per reglament".

D’acord amb el Decret 155/1994, de 28 de juny, el Departament d’Ensenyament i l’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) han anat regulant mitjançant conveni, el funcionament del servei educatiu que actualment s’anomena Centre de Recursos Educatius per a Deficients Visuals (CREDV) –ubicat a la seu del CRE de l’ONCE de Barcelona– a més dels recursos humans i materials que cada entitat hi aporta. El Departament d’Ensenyament hi ha aportat al CREDV els professionals de l’EAP d’Escolars Invidents de Barcelona i del "Programa de mestres itinerants per a deficients visuals".

Els docents del "Programa de mestres itinerants per a deficients visuals" –conjuntament amb l’equip de docents que aporta l’ONCE– formen l’equip de professionals itinerants del CREDV; de la mateixa manera, els docents de l’EAP d’Escolars Invidents de Barcelona formen part de la unitat de valoració i orientació psicopedagògica.

Atès que l’organització i funcionament actual del CREDV dóna resposta a l’atenció educativa de l’alumnat d’aquestes característiques, inclosa l’atenció psicopedagògica, mitjançant diferents equips, serveis i programes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR