DECRET 145/1990, de 3 de maig, pel qual es defineixen els establiments i els serveis d'acolliment residencial de serveis socials per a gent gran i es fixen els criteris prevalents d'accés.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 145/1994.

L'article 8 de la Llei 26/1985, de 27 de desembre, de serveis socials, atribueix al Govern de la Generalitat l'ordenació dels serveis socials i reglamenta, en el seu marc, les entitats, els serveis i els establiments públics i privats que presten serveis socials.

L'internament de la gent gran constitueix a Catalunya una demanda creixent i que s'ha de satisfer amb suficients garanties democràtiques i de qualitat assistencial i social. És del tot necessari, per tant, garantir en tots els establiments residencials per a gent gran radicats al territori català el compliment dels articles 211 i concordants del Codi civil.

El finançament públic de centres d'acolliment residencial de serveis socials per a gent gran constitueix una demanda en alça degut a circumstàncies, no només socials, sinó també demogràfiques. És necessari, doncs, assegurar que amb els pressupostos públics s'atenguin sectors de la població amb unes característiques socials determinades per tal de garantir la protecció dels que més ho requereixen.

El Decret 27/1987, de 29 de gener, d'ordenació dels serveis socials de Catalunya, i l'Ordre de 15 de juliol de 1987, sobre el seu desplegament, defineixen els conceptes d'entitat, de servei i d'establiment de serveis socials, i regulen, entre d'altres, el règim de drets i d'obligacions en relació amb la prestació dels serveis, i també les condicions funcionals i la tipologia dels serveis i dels establiments socials.

Atès el Decret 48/1988, d'11 de febrer, de regulació de la participació en els establiments de serveis socials, modificat pel Decret 233/1989, de 12 de setembre;

En virtut de l'exposat; a proposta del conseller de Benestar Social, amb l'informe previ del Consell General de Serveis Socials, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Concepte d'establiment d'acolliment residencial de serveis socials Als efectes d'aquest Decret, es considera establiment d'acolliment residencial de serveis socials per a gent gran aquell que té per objecte prestar un servei equivalent al que ofereix la pròpia llar a les persones que lliurament hagin decidit ingressar-hi.

Article 2

Beneficiaris Als efectes d'aquesta disposició, es consideren beneficiàries de l'acolliment residencial als establiments citats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR