DECRET 232/1990, de 4 de setembre, de definició i exercici de competències en matèria de mutualitats no integrades en el sistema de la Seguretat Social, en el Departament de Treball.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

L'article 3 i el capÌtol 6 del Decret 25/1990, de 9 de gener, de reestructuraciÛ del Departament de Treball, estableixen les funcions de la DirecciÛ General de Seguretat Social dins el Departament de Treball.

EsdevÈ necessari, per tant, procedir a la definiciÛ i exercici de les competËncies que en matËria de mutualitats no integrades en el sistema de la Seguretat Social tÈ assignades la DirecciÛ General de Seguretat Social, sens perjudici de les funcions atribuÔdes al Departament de Sanitat i Seguretat Social, en relaciÛ amb les entitats d'asseguranÁa lliure d'assistËncia mËdico-farmacËutica.

En conseq¸Ëncia, mentre el Parlament de Catalunya no legisli en matËria de mutualitats, i vist el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Treball, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Corresponen al Departament de Treball les funcions transferides a la Generalitat de Catalunya en matËria de mutualitats no integrades en el sistema de la Seguretat Social.

Article 2

Correspon al conseller de Treball:

  1. La imposiciÛ de sancions per infraccions molt greus a proposta de la DirecciÛ General de Seguretat Social, excepte la de revocaciÛ de l'autoritzaciÛ, que ser‡ imposada pel Consell Executiu.

  2. Determinar la destinaciÛ que s'hagi de donar als excedents resultants, en cas de dissoluciÛ d'una entitat, quan no puguin ser aplicats a les finalitats assenyalades en els seus respectius estatuts o reglaments, i aprovar, quan s'escaigui, destinacions d'excedents acordades amb els requisits legals per l'assemblea, diferents de les assenyalades en els estatuts o reglaments, sempre que superin la quantitat de cinquanta milions de pessetes. En cas que els excedents superin la quantitat de dos-cents cinquanta milions de pessetes, en donar‡ compte prËviament al Consell Executiu.

Article 3

Corresponen al director general de Seguretat Social les funcions seg¸ents:

  1. Aprovar la constituciÛ de mutualitats de previsiÛ social, autoritzar i aprovar les seves fusions, agrupacions i federacions i tambÈ acordar les dissolucions.

  2. Examinar i aprovar les normes estatut‡ries i els reglaments de les entitats de previsiÛ social i la seva modificaciÛ o reforma.

  3. Tenir cura del compliment per part de les entitats de previsiÛ social de les normes estatut‡ries i reglament‡ries.

  4. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR