DECRET 218/2000, de 26 de juny, pel qual es deleguen competències per a l'execució de la línia 9 del sistema de transport públic de metro de Barcelona a l'Autoritat del Transport Metropolità.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

218/2000, de 26 de juny, pel qual es deleguen competències per a l’execució de la línia 9 del sistema de transport públic de metro de Barcelona a l’Autoritat del Transport Metropolità.

La constitució de l’Autoritat del Transport Metropolità, consorci per a la coordinació del sistema metropolità de transport públic a l’àrea de Barcelona, els Estatuts del qual van ser aprovats pel Decret 48/1997, de 18 de febrer, va comportar obrir un nou horitzó en l’ordenació i la gestió del transport públic a l’àrea de Barcelona.

Aquest nou horitzó es caracteritza per un desenvolupament progressiu de les fórmules de cooperació en l’exercici de les competències en aquesta matèria que, d’un nucli integrat inicialment per la Generalitat de Catalunya, l’Entitat Metropolitana del Transport i l’Ajuntament de Barcelona, s’estendrà progressivament a la totalitat de les entitats públiques titulars de serveis de transport públic de viatgers en l’àmbit de les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, l’Alt Penedès i el Garraf.

Per altra banda, en el marc de desplegament i assumpció progressiva de noves funcions per part de l’Autoritat del Transport Metropolità, el Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità, per acord de 15 de juny de 2000, ha expressat la determinació d’intervenir en l’aprovació i l’execució de la línia 9 del sistema de transport públic de metro de Barcelona.

Amb aquesta finalitat, i atès que la Generalitat és titular de la competència per l’ordenació i l’execució de les línies del ferrocarril metropolità, d’acord amb l’article 9.15 EAC, els articles 9 i 16.1.c) de la Llei 7/1987, de 4 d’abril, i l’article 152 de la Llei 16/1987, de 30 de juliol, d’ordenació dels transports terrestres, resulta necessària la delegació de competències per fer possible l’establiment de la nova línia 9 del sistema de transport públic de Metro de Barcelona.

D’acord amb l’exposat i a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques,

Decreto:

Article 1

Es delega en l’Autoritat del Transport Metropolità l’exercici de la competència relativa a l’aprovació del projecte de traçat de la línia 9 del sistema de transport públic del metro de Barcelona, en els seus quatre trams: Gorg/Singuerlín-Sagrera, Sagrera-Sarrià, Sarrià-Zona Franca (amb dues variants: Sarrià-Camp Nou, per Maria Cristina i per Zona...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR