DECRET 141/1999, de 18 de maig, pel qual es denega la segregació d'una part dels termes municipals d'Arenys de Mar i de Sant Vicenç de Montalt per a la seva agregació al municipi de Caldes d'Estrac.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

141/1999, de 18 de maig, pel qual es denega la segregació d’una part dels termes municipals d’Arenys de Mar i de Sant Vicenç de Montalt per a la seva agregació al municipi de Caldes d’Estrac.

En data 26 d’abril de 1996 el Ple de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac va acordar iniciar un expedient que consistia en la segregació d’una part dels termes municipals d’Arenys de Mar i de Sant Vicenç de Montalt per a la seva agregació posterior al municipi de Caldes d’Estrac.

Les zones afectades per l’expedient inicialment eren cinc, de les quals quatre pertanyen a Arenys de Mar i la cinquena a Sant Vicenç de Montalt, però mitjançant un acord de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac de 6 de juny de 1997 va ser exclòs un dels sectors que pertanyen a Arenys de Mar. La justificació variava en funció de la realitat territorial de cada un dels sectors, per la qual cosa les consideracions adduïdes abastaven des de la continuïtat urbana fins a les d’ordre geogràfic, històric, econòmic o administratiu.

Tant l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt com el d’Arenys de Mar es van oposar a la pretensió de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac segons els acords adoptats pels seus plens de dates 29 de maig de 1996 i 2 de desembre de 1996, respectivament.

L’expedient va ser sotmès a l’informe del Consell Comarcal del Maresme, que no es va pronunciar sobre el fons de l’assumpte, i de la Diputació de Barcelona, que el va emetre en sentit parcialment favorable.

En data 6 de juny de 1997 el Ple de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac va acordar aprovar la proposta d’alteració i trametre l’expedient al Departament de Governació.

La Comissió de Delimitació Territorial, en data 19 de novembre de 1998, va emetre informe desfavorable sobre l’expedient ja que considerava que, si bé la proposta de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac s’adequaria al supòsit de continuïtat urbana en les zones del passeig de la Musclera i de les urbanitzacions Cònsul Andersen, els Pins i les Verges i al supòsit de consideracions d’ordre geogràfic en la zona de la platja de la Musclera i de Can Sègal, la política d’ordenació del territori obliga a analitzar les propostes d’alteració amb la màxima prudència per tal d’evitar la plasmació de solucions més conflictives i traumàtiques que les que en principi es pretenen corregir.

La Comissió Jurídica Assessora, en data 18 de març de 1999, va emetre dictamen sobre l’expedient en el sentit de considerar que, si bé en els àmbits...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR