DECRET 80/2005, de 3 de maig, pel qual es denega la segregació d'una part del terme municipal de Balsareny per a la seva agregació al municipi de Navàs.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET 80/2005, de 3 de maig, pel qual es denega la segregació d'una part del terme municipal de Balsareny per a la seva agregació al municipi de Navàs.

El 28 de novembre de 2002, el Ple de l'Ajuntament de Navàs va acordar iniciar un expedient de segregació d'una part del terme municipal de Balsareny per a la seva agregació al de Navàs. L'expedient abasta els barris de Cal Nosa i Cal Rata, al sud del nucli urbà de Navàs, més una àmplia franja de sòl qualificat com a no urbanitzable amb una superfície total de 851.265 m2, i té com a justificació la continuïtat urbana d'aquests barris amb el nucli urbà de Navàs, així com les consideracions d'ordre geogràfic, demogràfic, econòmic i administratiu que, segons l'Ajuntament de Navàs, fan necessària i aconsellable l'alteració de termes sol·licitada. L'expedient instruït per l'Ajuntament de Navàs va tenir entrada en el Departament de Governació i Relacions Institucionals el 12 de novembre de 2003.

L'Ajuntament de Balsareny es va oposar a l'alteració de termes, mitjançant el seu acord plenari de 13 de març de 2003, en considerar que, a més de certs defectes de forma, l'alteració de termes tal i com la planteja l'Ajuntament de Navàs no acredita les causes previstes en la normativa vigent i l'alteració de termes només es justifica en interessos locals de l'Ajuntament de Navàs que no poden estar per sobre de la integritat del municipi de Balsareny, el qual constitueix una col·lectivitat que té consciència com a tal.

L'expedient va ser sotmès a informació pública i a informe del Consell Comarcal del Bages i de la Diputació de Barcelona. El Consell Comarcal del Bages, fora de termini, va emetre un informe tècnic i jurídic desfavorable a la proposta d'alteració de termes. Finalment, mitjançant acord plenari de 6 de novembre de 2003, l'Ajuntament de Navàs va acordar resoldre les al·legacions presentades, aprovar la proposta d'alteració i trametre l'expedient al Departament de Governació i Relacions Institucionals.

El mes de juny de 2004, el Servei de Demarcacions Territorials de la Direcció General d'Administració Local va informar sobre l'expedient i va considerar que només es donava un compliment parcial dels requisits establerts en la legislació vigent, en la mesura que existeix continuïtat urbana entre els barris de Cal Nosa i Cal Rata i Navàs i existeixen consideracions d'ordre geogràfic, econòmic i administratiu que poden justificar l'agregació d'aquests nuclis a Navàs, si bé no està...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR