DECRET 246/1993, de 28 de setembre, pel qual es denega la segregació de part dels termes municipals de Balenyà, el Brull, Malla i Seva per constituir un municipi independent.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

En data 31 de març de 1990, la comissió promotora per a la constitució d'un nou municipi en el nucli de l'Estació de Balenyà va presentar davant els ajuntaments de Balenyà, el Brull, Malla i Seva la sol·licitud perquè fos iniciat el corresponent expedient de segregació, a fi de constituir el nucli esmentat en un municipi independent amb la denominació de Sant Miquel de Balenyà.

Com que són més d'un els ajuntaments afectats per la segregació, aquests van acordar, de conformitat amb el que disposa l'article 22.3 del Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals de Catalunya de 24 de maig de 1988, que fos l'Ajuntament de Seva l'encarregat d'instruir-lo. El dit Ajuntament va acceptar, en sessió de 29 de maig de 1990, constituir-se en entitat instructora de l'expedient.

En data 15 de desembre de 1990, l'esmentada Comissió promotora i els ajuntaments de Balenyà, el Brull i Seva van signar uns pactes mitjançant els quals van acordar, entre d'altres mesures, la reducció del territori a segregar. Aquests pactes, però, no van ser signats per l'Ajuntament de Malla.

En el tràmit d'instrucció, l'expedient va ser sotmès a informació pública i a informe de les corporacions locals afectades que no l'havien promogut. Van emetre informe favorable els ajuntaments de Balenyà, el Brull i Seva i el Consell Comarcal d'Osona, i informe desfavorable l'Ajuntament de Malla i la Diputació de Barcelona.

La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió de 25 de març de 1993, va adoptar l'acord d'emetre informe desfavorable sobre l'expedient perquè considerava que no es complia el requisit legal de l'article 11.1.a), en relació amb el 12.1 i 12.4, del Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals de Catalunya, ja que no existeix la separació de 2.000 metres de sòl no urbanitzable entre el nucli de l'Estació de Balenyà i els de Seva i Balenyà, i tampoc s'al·lega ni es justifica en l'expedient l'existència de notoris motius de necessitat o conveniència social, econòmica o administrativa que facin aconsellable la segregació.

La Comissió Jurídica Assessora, en la sessió de 17 de juny de 1993, va adoptar l'acord d'emetre informe desfavorable sobre l'expedient perquè considera que aquest s'havia iniciat de forma incorrecta, ja que no es va complir el requisit legal establert a l'article 16.d) del Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals de Catalunya. A l'efecte, la dita Comissió va advertir...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR